Vandaag is maandag 16 september  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerdonderdag 18 oktober 2012    Evangelie van 2012-10-18
begintijd09:00 uur
 titelEén Miljoen kinderen samen in gebed
beschrijving

Oktober is in de katholieke Kerk de rozenkransmaand. Katholieke gelovigen bidden dan met een rozenkrans, die bestaat uit 5 grote en 50 kleine kralen, het rozenkransgebed. Bij de grote kralen wordt een Onzevader gebeden en bij de kleine kralen een Weesgegroet.

Maria
De rozenkrans dankt haar naam aan Maria. Iedere keer dat een Weesgegroet wordt gebeden schenkt men haar een mooie roos. Zo is elke rozenkrans voor haar een kroon van rozen.

Oktober
Oktober werd rozenkransmaand, omdat op 7 oktober de overwinning wordt herdacht van een veldslag tegen de Ottomanen. De overwinning wordt toegeschreven aan het bidden van de rozenkrans door de gelovigen en de soldaten.

1 miljoen kinderen
Op maandag 18 oktober roept de katholieke Kerk kinderen op om massaal het rozenkransgebed te bidden. Het idee voor zo een massaal gebed komt eigenlijk van de Italiaanse pater Pio (1887-1968): “Stel je eens voor hoezeer de wereld zou veranderen als 1 miljoen kinderen tegelijkertijd het Weesgegroet zouden opzeggen en daarmee bidden voor vrede.”

Opnieuw beginnen
In onze Vlaamse Kerk is het bidden van de rozenkrans wat in onbruik geraakt. Maar is het niet waardevol om de twee mooiste en bekendste gebeden die onze Kerk kent te bidden met een rozenkrans?

Kerk in Nood kan u daarbij helpen. Om opnieuw te leren hoe je de rozenkrans kan bidden, bieden we u het rozenkransboekje en een paternoster aan. De opbrengst van de verkoop van het boekje en het gebedssnoer gaan naar de wereldwijde projecten van Kerk in Nood.

Het zou mooi zijn wanneer op een aantal plaatsen in Vlaanderen op 18 oktober om 09.00 uur ’s ochtends kinderen het gebed zouden opzeggen en zo meewerken aan een betere wereld. Wie doet hier aan mee? Laat het weten aan Kerk in Nood: lc@kerkinnood.be

info

miokids@gmail.com
www.million-kinder-beten.net
www.milliondetei.ru/nederlands.html

locatie
plaatsthuis
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl