Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneermaandag 22 oktober 2012    Evangelie van 2012-10-22
begintijd20:00 uur
eindtijd21:45 uur
 titelDe vreugde van het geloof (her-) ontdekken
beschrijving

De vreugde van het geloof (her-) ontdekken, met priester Hans Schouten

Het jaar van het geloof is een gunstige gelegenheid voor alle gelovigen om de vreugde in het geloof opnieuw te ontdekken en het enthousiasme in het meedelen van het geloof te hervinden.

Samen met de inleider zullen wij een aantal punten van het katholieke geloof bestuderen. Het zijn zeven bijeenkomsten waarbij de geloofsbelijdenis van de Katholieke Kerk als leidraad wordt genomen.

Thema’s
Een keuze uit de vele vragen: Kan de mens God kennen en liefhebben? Het verlangen naar God. Wat is de verhouding tussen overlevering en heilige Schrift? God de Vader, Schepper. God de Zoon, Verlosser. God heilige Geest, heiligmaker. Kan ik geloven in de heilige, katholieke en apostolische kerk? De hoop op een nieuwe hemel en een nieuwe aarde.

Spreker
Hans Schouten leidt de avonden in. Voor zijn priesterwijding in 2010 was hij gereformeerd predikant in gemeente en leger en werkte hij mee aan radio- en tv-programma’s. Als docent maatschappij en godsdienst was hij veel in gesprek met (jong)volwassenen over actuele thema’s.

Plaats
Ontmoetingscentrum naast de O.L.Vrouwekerk, Keizersgracht 218 B

Data

  • 10 september 2012
  • 24 september 2012
  • 8 oktober 2012
  • 22 oktober 2012
  • 12 november 2012
  • 26 november 2012
  • 10 december 2012

Tijd
20.00 – 21.45 uur. Toegang vrij. Vrijwillige bijdrage.

info

Saida Vis
(06) 26 16 37 42
info@olvkerk.nl
www.olvkerk.nl

locatieOntmoetingscentrum naast de O.L.Vrouwekerk, Keizersgracht 218 B
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl