Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzaterdag 6 oktober 2012    Evangelie van 2012-10-06
begintijd11:00 uur
eindtijd16:00 uur
 titelNationale basiliekendag
beschrijving

De Nationale Basiliekendag vindt dit jaar plaats op 6 oktober in Oudenbosch. Om 11.00 uur vindt in de basiliek H.H. Agatha en Barbara te Oudenbosch een pontificale Eucharistieviering plaats.

Kardinaal Eijk is hoofdcelebrant, enkele rectoren van basilieken uit heel Nederland zullen concelebreren. Delegaties van bijna alle 23 basilieken hebben zich inmiddels aangemeld voor deze dag.

Na de Eucharistieviering biedt de parochie alle deelnemers een lunch aan in Hotel de Kroon aan de Markt te Oudenbosch. Aansluitend houdt kardinaal Eijk een lezing getiteld “de betekenis van de basilieken in de Nederlandse kerkprovincie”.

Vervolgens bestaat de mogelijkheid om het Nederlands Zouavenmuseum, het arboretum of de basiliek te bezoeken. De dag besluit met een drankje in Hotel de Kroon.

info

www.100jaarbasiliek.nl

locatieBasiliek van Oudenbosch, Markt 57
plaatsOudenbosch (Noord-Brabant)
postcode47
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl