Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Cursus
cursus
De Tiltenberg
(Tiltenberg)

De Tiltenberg

Website E-mail

Vormingscentrum van het Bisdom van Haarlem-Amsterdam

De Tiltenberg
Zilkerduinweg 375
2114 AM  Vogelenzang

(0252) 345 345

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervanaf zaterdag 13 oktober 2012    Evangelie van 2012-10-13
begintijd10:30 uur
eindtijd13:00 uur
 titelCursus Wat is geloven?
beschrijving

In het Jaar van het Geloof klinkt een vraag die sint Augustinus al stelde: Quid est enim credere: Wat is geloven eigenlijk? Vier zaterdagochtenden gaan we op deze vraag in. Hierbij komen de volgende thema’s aan de orde:

Hoe verloopt een proces van gaan geloven? Bestaat er een katholieke manier van geloven? Wat zijn de fides qua en fides quae? Welke verhouding is er tussen in God geloven en God ervaren? Kunnen geloven en twijfelen samen gaan? Moet je van je geloof getuigen? En heb je een geloofsgemeenschap nodig?

Voor wie is de cursus bedoeld?
Deze cursus is bedoeld voor iedereen die zich op studieuze wijze wil verdiepen in het ontstaan, de groei en de kenmerken van het geloven in God.

Data en tijden
Zaterdag 13 oktober en 10 november 2012 en 23 februari en 8 juni 2013, 10.30 - 13.00 uur (om 9.00 uur morgengebed en eucharistieviering).

Cursusleiding
Drs. J. Smith, pr.

Cursusbijdrage
€ 30 (excl. studiemateriaal)

info

Rector G. Bruggink
rector@tiltenberg.org

organisatieDe Tiltenberg
locatieDe Tiltenberg, Zilkerduinweg 375
plaatsVogelenzang (Noord-Holland)
postcode21
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl