Vandaag is vrijdag 12 juli  

categorie categorie Reis
reis
wanneerzaterdag 13 t/m woensdag 31 juli 2013    Evangelie van 2013-07-13
 titelWJD-reis - Hart en Handen - Almenara
beschrijving

De Nederlandse bisdommen organiseren in samenwerking met verschillende partners 4 reizen naar Brazilië in juli 2013.

Voor alle reizen geldt:

Za 13 en zo 14 juli: Reizen naar Brazilië*
Ma 15 t/m ma 22 juli: Voorprogramma (zie reisomschrijvingen)
Di 23 t/m zo 28 juli: Wereldjongerendagen in Rio
Maandag 29 juli Dagprogramma
Di 30 en wo 31 juli Vertrek vluchten naar Nederland*

* De exacte data van je vluchten zijn afhankelijk van beschikbaarheid van vluchten en worden pas later bekend. Gestreefd wordt echter om iedereen op bovenstaande data van en naar Brazilië te laten vliegen.

Reisvariant Hart & Handen
Ben je geïnteresseerd in ontwikkelingswerk, maar wil je ook wel graag iets mee krijgen van de ‘Missionary Week’, kies dan voor de ‘light’ variant van ‘Hart & Handen’.

Het programma
Na aankomst met het vliegtuig reis je met de bus door het Braziliaanse land op weg naar Almenara (ca. 1.000 km van Rio), waar je deelneemt aan de ‘Missionary Week’. Hier bezoek je verschillende ontwikkelingsprojecten, zoals scholen, landclaimproject, bejaarden- en kindertehuizen, verslavingsopvang en ziekenhuizen. Ook trek je samen met Braziliaanse jongeren op (samen zingen, sporten, dansen en gebed) en staan er verschillende culturele bezoeken op het programma. Je ontmoet ook de bisschop van Almenara, de Nederlander Hugo van Steekelenburg.

Je verblijft drie nachten samen met de andere deelnemers in het bisschoppelijk cultureel centrum; de andere 4 nachten wordt je in kleine groepjes ondergebracht bij gastgezinnen. Na de week in Almenara reis je per bus naar Rio voor de deelname aan de WJD.

Na afloop van de WJD in Rio, bezoek je ook nog de prachtige Mariabedevaartplaats Aparecida (O.L. Vrouwe van Aparecida is één van de patroonheiligen van deze WJD!).

De kosten
€ 1.995
Dit is een richtprijs en gebaseerd op de verwachte ticketkosten. De definitieve prijs wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt op deze website.

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

De kosten zijn inclusief vliegtickets, luchthavenbelasting en toeslagen, transfers vluchthavens - voorprogramma – Rio de Janeiro, georganiseerde excursies, alle overnachtingen en maaltijden.

Transferkosten naar en van de luchthaven van vertrek in Nederland zijn niet inbegrepen.

Verzekeringskosten zijn niet inclusief. We willen je adviseren een reisverzekering met werelddekking af te sluiten en ook het annuleringsrisico te verzekeren.

info

www.jongkatholiek.nl/wjd

locatie
plaatsRio de Janeiro
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl