Vandaag is vrijdag 9 augustus  

categorie categorie Reis
reis
wanneerzaterdag 13 t/m woensdag 31 juli 2013    Evangelie van 2013-07-13
 titelWJD-reis - Hart en Handen - Campo Belo
beschrijving

De Nederlandse bisdommen organiseren in samenwerking met verschillende partners 4 reizen naar Brazilië in juli 2013.

Voor alle reizen geldt:

Za 13 en zo 14 juli: Reizen naar Brazilië*
Ma 15 t/m ma 22 juli: Voorprogramma (zie reisomschrijvingen)
Di 23 t/m zo 28 juli: Wereldjongerendagen in Rio
Maandag 29 juli Dagprogramma
Di 30 en wo 31 juli Vertrek vluchten naar Nederland*

* De exacte data van je vluchten zijn afhankelijk van beschikbaarheid van vluchten en worden pas later bekend. Gestreefd wordt echter om iedereen op bovenstaande data van en naar Brazilië te laten vliegen.

Reisvariant Hart & Handen
Voor al diegenen die hun hart en hun handen in willen zetten tijdens hun verblijf in Brazilië, is dit speciale reisaanbod ontwikkeld; een aanbod waar het allemaal draait om ontwikkelingsprojecten en hulp aan de Braziliaanse medemens; een heel bijzonder aanbod zelfs, want je kunt kiezen uit een ‘gewone’ reisvariant – waarbij jij je echt gaat inzetten in projecten, echt je hart en handen gebruiken dus! – en een ‘light’ reisvariant, waarbij je een aantal projecten gaat bezoeken. Je leest hier meer over beide varianten, zodat je een goede keuze kunt maken op basis van wat jou het meeste aanspreekt.

CAMPO BELO: Meewerken in ontwikkelingsprojecten
Wil jij de WJD wel eens combineren met ontwikkelingswerk en je hart en handen inzetten voor de Braziliaanse medemens? Dan is deze reis iets voor jou! Tijdens het voorprogramma werk je mee in diverse projecten in en rond de stad Campo Belo. Natuurlijk is er ook tijd voor ontspanning en gezelligheid; samen met de Braziliaanse jongeren ga je op weg naar Rio!

Het programma
Je reist naar de stad Campo Belo (ca. 500 km. ten noordwesten van Rio), waar je deelneemt aan de ‘Missionary Week’ en te gast bent bij de Paters Kruisheren. De eerste 3 dagen van de reis werk je mee in één van de projecten van de paters. Op dag 4 staat een bezoek aan de stad Belo Horizonte op het programma: de stad waar Pater Eustachius van Lieshout zalig werd verklaard. De laatste 3 dagen in Campo Belo werk je mee in een ander project van de paters. Projecten waar je aan kunt denken zijn o.a. een opvangcentrum voor drugsverslaafden, een opvanghuis voor armen, kinderopvang, een jeugdgevangenis en een gaarkeuken.

Overnachten doe je er de hele week met alle deelnemers in de school van de Kruisheren; daardoor is er ook ruim de tijd voor ontspanning, ontmoeting, gezamenlijke vieringen en groepsgesprekken. Na de week in Campo Belo reis je per bus naar Rio voor deelname aan de WJD.

Na afloop van de WJD in Rio, bezoek je ook nog de prachtige Mariabedevaartplaats Aparecida (O.L. Vrouwe van Aparecida is één van de patroonheiligen van deze WJD!).

De kosten
€ 1.995
Dit is een richtprijs en gebaseerd op de verwachte ticketkosten. De definitieve prijs wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt op deze website.

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

De kosten zijn inclusief vliegtickets, luchthavenbelasting en toeslagen, transfers vluchthavens - voorprogramma – Rio de Janeiro, georganiseerde excursies, alle overnachtingen en maaltijden.

Transferkosten naar en van de luchthaven van vertrek in Nederland zijn niet inbegrepen.

Verzekeringskosten zijn niet inclusief. We willen je adviseren een reisverzekering met werelddekking af te sluiten en ook het annuleringsrisico te verzekeren.

info

www.jongkatholiek.nl/wjd

locatie
plaatsRio de Janeiro
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl