Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Liturgie
liturgie
Bisdom Den Bosch
(B Den Bosch)

Bisdom Den Bosch

Website E-mail

Postbus 1070
5200 BC Den Bosch

Parade 11
5211 KL Den Bosch

tel (073) 6125488
fax (073) 6136850

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 30 september 2012    Evangelie van 2012-09-30
(Sint Hiëronimus)
begintijd11:45 uur
 titelWijding iconen 12 Christus-mysteries
beschrijving

Het bisdom ’s-Hertogenbosch wil het Jaar van het Geloof vieren met een prestigieus project, nl. het project ‘12-Christusmysteries’ van Iconenatelier Hüsstege in Eindhoven. Dit evangelisatieproject gaat uit van twaalf iconen met de belangrijkste mysteries uit het leven van Christus.

Zoals gebruikelijk in de orthodoxe traditie worden iconen gewijd. Door de wijding zijn iconen niet meer zomaar iets voor aan de muur of om op een standaard te plaatsen, maar worden ze uitdrukking van ons gebed.

De wijdingsplechtigheid vindt plaats tijdens de Goddelijke Liturgie (Eucharistie volgende Byzantijnse ritus) op zondag 30 september om 11.45 uur in de Sint-Jan.

De viering zal worden gecelebreerd door ZEH. Ton Sip, pastoor van de H. Antonius Abtparochie te Malden en actief in het pastoraat van de Oosterse kerken in Nederland. Hij zal bij de wijding worden geassisteerd door mgr. A. Hurkmans. Het Tilburgs Byzantijns Koor zal de viering muzikaal ondersteunen.

info

www.parochieheiligemaria.nl

organisatieBisdom Den Bosch
locatieSint-Janskathedraal, Torenstraat 16
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl