Vandaag is vrijdag 18 oktober  

categorie categorie Cursus
cursus
wanneervanaf maandag 7 januari 2013    Evangelie van 2013-01-07
begintijd20:00 uur
 titelOnze Geloofsbelijdenis NU!
beschrijving

Op 11 oktober 2012 is het precies 50 jaar geleden dat paus Johannes XXIII het Tweede Vaticaans Concilie opende. De opening van deze unieke vergadering van alle bisschoppen was het startpunt voor een omvangrijke bezinning van de kerk op haar geloof. De priesters zochten naar wegen om het geloof in de moderne tijd ingang te doen vinden in de harten van de mensen.

Helaas heeft deze opzet bij veel gelovigen niet geleid tot succes. De kennis en beleving van het geloof is in de afgelopen 50 jaar eerder achteruit gegaan dan gegroeid. Dit heeft ook paus Benedictus XVI ingezien. Daarom heeft hij het Jaar voor het Geloof uitgeroepen; dit begint op 11 oktober 2012 en eindigt op 24 november 2013.

De paus vraagt de katholieken in het kader van het Jaar van het Geloof opnieuw aandacht te besteden aan het geloof. Hij stelt voor dat alle gelovigen dagelijks persoonlijk het Credo, de geloofsbelijdenis, bidden.

In ons cluster willen wij iets doen met die vraag van de Heilige Vader. Wij bieden daarom een cursus aan, waarin wij ons samen op de Geloofsbelijdenis bezinnen. Dit doen we aan de hand van de uitleg van het Credo, zoals die in het ‘Compendium van de Catechismus van de Katholieke Kerk’ staat. Dit is een korte samenvatting van de geloofsbelijdenis, die in 2008 in de Nederlandse taal is verschenen.

Wij gaan samen de uitleg van de geloofsbelijdenis in dit boekje doornemen. Daarbij wordt ruim tijd besteed aan uitleg en gesprek.

Alle parochianen worden uitgenodigd om inhoud te geven aan het Jaar van het Geloof. Iedereen kan hierbij zonder inschrijving aansluiten.

Tijden
Maandagen vanaf 20.00 uur

Data
7 januari 2013
14 januari 2013
21 januari 2013
28 januari 2013
4 februari 2013
11 februari 2013

Plaats
Priorij Thabor.

Begeleider
dr. P. Hamans.

info

(0475) 550 920p
secretariaat@roerkerken.nl
www.roerkerken.nl

locatiePriorij Thabor, Aan de Berg 3
plaatsOdiliƫnberg (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl