Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Rotterdam
(B Rotterdam)

Bisdom Rotterdam

Website E-mail

Bisdombureau
Koningin Emmaplein 3
3016 AA Rotterdam

tel (010) 281 51 71

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 23 september 2012    Evangelie van 2012-09-23
(Heilige Linus)
begintijd14:30 uur
eindtijd20:00 uur
 titelDiaconale jongerenmanifestatie M25
beschrijving

Zondag 23 september vindt in en rond de Hildegardiskerk in Rotterdam de diaconale jongerenmanifestatie ‘M25 Goes Rotterdam’ plaats. Jongeren die actief zijn in de diaconale M25-groepen in het bisdom Rotterdam en daarbuiten komen bij elkaar om onder andere samen leuke dingen te doen voor anderen, zoals een maaltijd met buurtbewoners, en te strijden om de wisseltrofee.

Tijdens de ‘battle om de wisseltrofee’ presenteren diverse M25-groepen zich aan elkaar, met zang, dans, rap, (youtube) filmpje, lipdub etc. De beste M25-groep van het bisdom ontvangt de wisseltrofee. De jury hiervoor bestaat uit broeder Hans van Bemmel OFM (de Franciscaan die de eerste M25-groep heeft opgericht), Chris Bergs (pastoor van de kathedraal) en pastoraal werker Rob Lijesen. De wisseltrofee wordt uitgereikt door Korrie Louwes, de Rotterdamse wethouder Arbeidsmarkt, Hoger Onderwijs, Innovatie en Participatie. Zij zal ’s avonds ook helpen met het uitserveren van de maaltijd. De presentatie is in handen van Marije van der Knaap (WaanZinning! Producties).

Vanaf half 2 is het inloop en inschrijven. De ideeënmarkt voor M25-activiteiten is dan ook open. Om half 3 begint het officiële programma met onder meer de Battle om de wisseltrofee en activiteiten doen met bewoners van de het Oude Noorden. Tot slot is er een ‘multiculturele’ afsluitende maaltijd voor buurtbewoners (eenzame ouderen, dak- en thuislozen, mensen met een verstandelijke beperking), waarbij M25-ers de maaltijd mee helpen voorbereiden, uitserveren, en natuurlijk er zelf ook van eten.

Programma

14.30 uur Welkomstwoord, start programma (kerk)
15.00 uur Battle om de wisseltrofee
(theaterzaal van ‘t Klooster, naast de kerk.)
16.00 uur Korte pauze
16.15 uur M25 in actie, op diverse locaties vlak bij de Hildegardiskerk
17.30 uur Korte pauze
17.45 uur Terugblik op acties en prijsuitreiking wisseltrofee (kerk)
18.15 uur Bezinningsmoment (kerk)
18.30 uur Multiculturele maaltijd met inzet van de deelnemers
(Jan van der Ploeghuis van Humanitas)
20.00 uur einde

M - Twenty Five
De naam M25 (uitgesproken in het Engels, Mtwentyfive), is afgeleid van de bijbeltekst Matteüs hoofdstuk 25, waarin Jezus tegen zijn leerlingen zegt dat vooral belangrijk is wat ze voor de zwakkeren in de samenleving kunnen betekenen.

M25 is in 2003 in Delft opgericht door de franciscaanse daklozenbroeder Hans van Bemmel, en sindsdien zijn er in steeds meer plaatsen in Nederland nieuwe groepen actief geworden.

Organisatie
Deze manifestatie wordt georganiseerd door bisdom Rotterdam ism de stichting Mara en het jongerenproject M25 Rotterdam.

info

www.facebook.com/mtwentyfive.bisdomrotterdam
www.bisdomrotterdam.nl

organisatieBisdom Rotterdam
locatieHildegardiskerk, Hildegardisstraat 50
plaatsRotterdam (Zuid-Holland)
postcode30
bisdomRotterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl