Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Lezing
lezing
Comunione & Liberazione
(CL)

Comunione & Liberazione

Website E-mail

Gemeenschap en bevrijding

Kerkelijke beweging die als doel heeft de opvoeding tot christelijke volwassenheid van degenen die er aan deelnemen en een deelname in de missie van de Kerk op alle domeinen van het hedendaagse leven.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 23 maart 2013    Evangelie van 2013-03-23
begintijd20:00 uur
 titelAvond aan de Aa
beschrijving

In het kader van de ‘Avonden aan de Aa’ wordt op zaterdag 23 maart in de Moeder Teresa-zaal aan Graafseweg 1 te ’s-Hertogenbosch voorafgegaan door een inleiding door pastor Michiel Peeters geluisterd naar:

Sergej Rachmaninovs Goddelijke Liturgie van Johannes Chrysostomus

Sergej Vasiljevitsj Rachmaninov (1873-1943) is een van de grootste Russische componisten. Hij schreef zijn beroemde eerste pianoconcert tijdens zijn studie aan het Moskouse conservatorium. Eind 1917 vluchtte hij vanwege de Oktoberrevolutie naar de VS, waar hij beroemd werd als componist, pianist en dirigent.

Na een inleiding zullen we samen luisteren naar een van zijn grootste liturgische koorwerken en de unieke schoonheid ervan ervaren. De uitvoering is van het Moskous Kamerkoor onder leiding van Vladimir Minin, opgenomen in 1988 in de kathedraal van de Tenhemelopnemeing van Maria in Smolensk.

De Nederlandse vertaling van de oudkerkslavische teksten die gezongen worden, wordt op een scherm geprojecteerd, zodat deze voor iedereen goed zijn te volgen.

De ‘Avonden aan de Aa’ zijn door pastorale eenheid H. Maria en H. Johannes i.s.m. beweging Gemeenschap en Bevrijding georganiseerde culturele avonden in de aan de rivier de Aa gelegen Moeder Teresa-zaal. U bent van harte welkom op deze Avond en we zouden het op prijs stellen als u uw lezers of luisteraars erover wilt informeren.

Opgave is niet nodig en de toegang is vrij. Na afloop van de lezing is een drankje beschikbaar. Bij de uitgang wordt een collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten.

info

Secretariaat van de pastorale eenheid
H. Maria en H. Johannes te ’s-Hertogenbosch
(073) 61 30 314 / 613 66 09
www.avondenaandeaa.nl

organisatieComunione & Liberazione
locatieMoeder Teresazaal, Graafseweg 1
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl