Vandaag is donderdag 17 oktober  

categorie categorie Conferentie
conferentie
De Tiltenberg
(Tiltenberg)

De Tiltenberg

Website E-mail

Vormingscentrum van het Bisdom van Haarlem-Amsterdam

De Tiltenberg
Zilkerduinweg 375
2114 AM  Vogelenzang

(0252) 345 345

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneermaandag 5 t/m dinsdag 6 november 2012    Evangelie van 2012-11-05
begintijd09:30 uur
eindtijd17:00 uur
 titelConferentie: Liturgy and Sacred Space
beschrijving

Internationale conferentie: Liturgy and Sacred Space. Architecture for Divine Worship in the 21st Century

In de snel veranderende omstandigheden van de katholieke Kerk in Nederland vormt het gebruik en de (her)inrichting van de liturgische ruimte een cruciale uitdaging met het oog op een nieuwe evangelisatie. Wat zijn de theologische grondslagen voor het gebruik van de liturgische ruimte? Welke relatie bestaat er tussen kunst en liturgie en tussen architectuur en liturgie?

Daarover gaat de internationale conferentie Liturgy and Sacred Space. Architecture for Divine Worship in the 21st Century dat de Tiltenberg, het centrum voor kerkelijke vorming van het bisdom Haarlem-Amsterdam, organiseert op 5 en 6 november 2012. Sprekers zijn onder meer Mons Guido Marini, ceremoniaris van Paus Benedictus XVI en theoloog Uwe Michael Lang.

Dit symposium is gericht op diverse doelgroepen. Tijdens dag 1 van het symposium staan de theologische en liturgische grondslagen centraal; hiervoor nodigen wij in het bijzonder docenten, priesters, diakens, seminaristen en andere studenten uit. Tijdens dag 2 komt de concrete toepassing hiervan aan bod; hiervoor nodigen wij met name degenen uit met bouwzaken en kerkelijke kunst bezig zijn, pastoors en parochiebesturen van kerken die heringericht moeten worden, maar ook anderen die in de pastoraal zijn aangesteld of in besturen zitten om hen bewust te maken van de betekenis van de liturgische ruimte.

info

sacredspace2012@tiltenberg.org
www.sacredspace2012.nl

organisatieDe Tiltenberg
locatieDe Tiltenberg, Zilkerduinweg 375
plaatsVogelenzang (Noord-Holland)
postcode21
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl