Vandaag is maandag 16 september  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneervanaf vrijdag 21 september 2012    Evangelie van 2012-09-21
begintijd18:45 uur
eindtijd20:15 uur
 titelMary Kids Club
beschrijving

De Parochie Maria Geboorte, Berg en Dalseweg 40 te Nijmegen start op 21 september 2012 met de Mary Kids Club waarbij kinderen van 8 tot 12 jaar één keer per maand samenkomen om God beter te leren kennen.

Wat gaan we doen?
Het eerste jaar ga je samen met leeftijdsgenootjes op ontdek-kingsreis door het Oude Testament. Je krijgt een beeld van hoe God op weg gaat met Zijn volk. Door het gebruik van een mooie tijdslijn zul je beter begrijpen in welke tijd de verhalen zich af-speelden.

In het tweede jaar gaan we samen op zoek naar hoe je zelf God beter kunt leren kennen. Je maakt kennis met verschillende soorten gebed. Sommige ken je misschien al, zoals het ‘Onze Vader’, maar hoe zit het eigenlijk met de geheimen van de rozenkrans? Je hoort verhalen over heiligen en waarom God zo belangrijk voor hen was.

In het derde jaar zal op dezelfde manier aandacht worden besteed aan de geloofsbelijdenis.

In het vierde jaar staan de tien geboden centraal.

Niet alleen maar luisteren
Natuurlijk hoef je op een clubavond niet alleen maar te luisteren want we gaan ook steeds op een verrassende en gezellige manier met het thema aan de slag. Zo zal er geknutseld worden, doen we spelletjes en kijken we naar filmpjes.

Onderwerpen schooljaar 2012/2013
Vanaf 8 jaar: het Oude Testament
Van 9 tot 11 jaar: het gebed

Voor wie
De Mary Kids Club is bedoeld voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Na je 1e Communie start je in het eerste jaar en daarna stroom je door.

Waar en wanneer
Elke 3e vrijdag van de maand komen we samen van 18.45 tot 20.15 uur in de parochie Maria Geboorte, Berg en Dalseweg 40 te Nijmegen.

Het nieuwe clubjaar start op 21 September 2012!

Informatie aan de ouders
Bij opgave is het de bedoeling dat het kind zich verbindt voor een jaar.
Kosten € 40 per jaar (kosten mogen geen belemmering zijn voor deelname).

info

Tiele van de Poll-Kuypers
(024) 323 59 43
marykids@mariageboorte.nl
www.mariageboorte.nl

locatieParochie Maria Geboorte, Berg en Dalseweg 40
plaatsNijmegen (Gelderland)
postcode65
bisdomDen Bosch
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl