Vandaag is vrijdag 12 juli  

categorie categorie Bezinning
bezinning
Bisdom Haarlem-Amsterdam
(B Haarlem)

Bisdom Haarlem-Amsterdam

Website

Postbus 1053
2001 BB Haarlem

Leidsevaart 146
2014 HE  Haarlem

tel (023) 5112 600
fax (023) 5112 629

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 1 t/m zondag 2 juni 2013    Evangelie van 2013-06-01
 titelNachtelijke aanbidding in het Kloosterhof
beschrijving

Jesus invites you: “Wake and sleep”

Traditie 
In de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 juni komen er jongeren uit het hele bisdom in het Kloosterhof in Langedijk bij elkaar om te bidden. Tijdens deze nacht zal er uitstelling zijn van het H. Sacrament, een oeroude traditie van de Kerk. Kom ook! Neem er deel aan of maak er kennis mee!

Kloosterhof
Voor het aanbreken van de nacht zullen er kleine groepjes gemaakt worden om bijvoorbeeld een uur in de kapel van het kloosterhof aanwezig te zijn om te bidden. Zo wordt er een schema gemaakt, zodat er ieder moment van de nacht wel iemand in de kapel aanwezig is. Naast de kapel zal er ook een ruimte zijn waar je wat kan eten en drinken.

Aanbidding
Op Witte Donderdag, de avond voordat Jezus gekruisigd werd at hij met zijn leerlingen, zijn vrienden. Hij brak het brood in stukken, gaf het zijn leerlingen en sprak de merkwaardige woorden:

“Dit is mijn lichaam; het wordt voor jullie gegeven. Blijf dit doen om Mij te gedenken.” (Lucas 22:19)

De Kerk heeft gehoor gegeven aan deze opdracht en breekt en deelt nog steeds het brood met het geloof dat dit brood het Lichaam van Jezus Christus is. Als wij naar de Kerk gaan om dit te vieren eten we dit brood normaal gesproken (net zoals de leerlingen) op. Tijdens deze aanbiddingsnacht wordt het Lichaam van Christus door de priester in een mooi versierde gouden kandelaar (monstrans) gezet. Nu dus niet om op te eten, maar om naar te kijken, om voor te bidden.

Pastoor van Ars
Ooit kwam er een keer een boer in de parochie van de heilige pastoor van Ars en zat de hele tijd naar het tabernakel te kijken. Op een dag vroeg pastoor van Ars wat hij aan het doen was en de boer antwoordde: “Ik kijk naar Hem en Hij kijkt naar mij.” Dat is dus eigenlijk wat aanbidding voor het H. Sacrament is: Een eenvoudige blik van liefde van God naar jou en een eenvoudige blik van liefde van jou naar God.

Waarom speciaal dit weekend?
Op zondag 2 juni is het Sacramentsdag. Een dag dat er wereldwijd wordt gevierd dat God ons dit sacrament heeft gegeven. De paus heeft dit jaar in het “jaar van het geloof” een speciale oproep gedaan om speciaal op deze dag overal ter wereld aanbiddingsgelegenheid te organiseren. Het Kloosterhof in Langedijk is daarmee dé plek van ons bisdom voor de jongeren.

info

www.jongbisdomhaarlem.nl

organisatieBisdom Haarlem-Amsterdam
locatieSint Jan de Doper parochie (Kloosterhof) Dorpsstraat 516, Langedijk
plaatsNoord-Scharwoude (Noord-Holland)
postcode17
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl