Vandaag is maandag 16 september  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzondag 18 juli 2004    Evangelie van 2004-07-18
 titelOude kerkjesexcursie Oost-Groningen
beschrijvingZondag 18 juli organiseert de Zwolse stichting Vom Himmel hoch een excursie langs verschillende kerken in Oost-Groningen. Er wordt een bezoek gebracht aan de kerken van Zeerijp, Leermens, Eenum, Godlinze en Loppersum. Daarnaast staan twee orgelconcerten op het programma.
De provincie Groningen is een bijzondere omgeving voor het bekijken van oude kerken. Behalve dat de provincie veel historische kerken bezit is een groot aantal in de oorspronkelijke stijl bewaard gebleven.

Nadat de procedure om bakstenen uit klei te maken was ontdekt, leidde dit in de dertiende en veertiende eeuw tot een fantasievol gebruik van dit materiaal. Veel Groningse kerken werden op deze manier gebouwd. Tegenwoordig staat deze bouwstijl bekend als romano-gotisch.

Naast het bezoek aan een aantal romano-gotische kerken worden twee orgelconcerten gegeven in de kerken van Godlinze en Eenum door Stef Tuinstra en Pieter Pilon. Deze concerten vinden plaats in verband met het 300-jarige bestaan van de orgels van beide kerken die werden gebouwd door de beroemde orgelbouwer Arp Schnitger.

Deelname aan de excursie kost 5 euro en de entree voor de twee concerten samen bedraagt 7 euro. Vervoer vanaf Zwolle kost 10 euro, maar u kunt ook op eigen gelegenheid deelnemen. Reserveren voor het vervoer is noodzakelijk (038 4527848). Er wordt gelegenheid geboden om 's avonds ergens iets te eten. Verder dient u voor eigen eten en drinken te zorgen.

Om 9.00 uur wordt er vertrokken vanaf de Buitensociëteit tegenover het NS-station in Zwolle, terwijl om 11.00 uur Zeerijp (gemeente Loppersum) als eerste kerk wordt bezocht. Het programma kunt u vinden de site van stichting Vom Himmel hoch. Wanneer u extra plaats heeft in uw auto kunt u dit bij reserveren aangeven.

info(038) 4527848/ (0570) 635 383
www.vomhimmelhoch.nl
locatieDiverse plaatsen
plaatsOost-Groningen (Groningen)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl