Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Lezing
lezing
Congregatie van Sint Jan
(Sint Jan)

Congregatie van Sint Jan

Website E-mail

Met o.a. de Broeders van Sint Jan, de Zusters van Sint Jan en het jongerenprogramma Licht Vuur & Waarheid

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 15 t/m zondag 16 september 2012    Evangelie van 2012-09-15
(Onze Lieve Vrouw van Smarten)
begintijd17:00 uur
eindtijd17:30 uur
 titelSint Jan Familiefeest en jubilea
beschrijving

Op 16 september 2012 is het feest. Wij vieren dan namelijk de honderdste geboortedag van onze stichter, pater Marie-Dominique Philippe – de man die je verantwoordelijk kunt noemen voor het bestaan van zoiets als de Broeders van Sint Jan.

Pater Philippe werd op 8 september 1912 geboren in Noord-Frankrijk, in het voor de doorsnee Nederlander onuitspreekbare Cysoing (we gaan een reuzespek verloten voor degene die het correct weet uit te spreken op 16 september). Meerdere details over zijn leven, voor wie daarvoor interesse heeft - hoe groot was het gezin? waren ze arm? zijn er nog andere roepingen uit voortgekomen? heeft zijn moeder het allemaal overleefd, enz. - volgen op de dag zelf nog wel.

Bovendien zijn de broeders dankbaar dat ze dit jaar inmiddels 25 jaar werkzaam zijn in Nederland. Na de beginjaren in Maastricht, dan naar Enschede, vervolgens via Leuvenheim naar uiteindelijk Utrecht, en sinds 2004 ook in Den Haag, hebben de broeders zich de afgelopen 25 jaar bezig gehouden met jongerenwerk, maar ook vorming voor ouderen, in parochies en daarbuiten, alleen of in samenwerking met andere groepen en organisaties in de Kerk.

Dit alles willen we vieren met allen die zich verbonden weten met Sint Jan.

Alle families, jongeren en kinderen zijn welkom in Utrecht voor een FAMILIEFEEST. Ook alle parochianen en andere vrienden zijn uitgenodigd om deze dag met de broeders, zusters en vrienden mee te maken en zo elkaar te ontmoeten. Op de volgende bladzijde tref je het programma aan. Voor de goede orde zouden we willen weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen – daarom wordt gevraagd je aan te melden voor deze dag:

Programma

Zaterdagavond 15 september
17.00 uur Toernooi Levend Tafelvoetbal en daarnaast pasta koken en eten
20.00 uur Film met discussie
22.30 uur Gebed
socializing
 
Zondag 16 september:
10.00 uur H Mis in de Gerardus Majellakerk
11.30 uur koffie en thee
Tieners: Djembe en/of voetballen
Kinderen: KISI-kids workshop
Creche in het Leerhuis
12.00 uur Lezing in het Leerhuis: “De kerk: één grote familie” (p. Thomas)
Jongeren: lezing door br. Clemens Maria
13.00 uur lunch/muzikaal intermezzo
13.45 uur Competitie Levend Tafelvoetbal/gebed/kaarsen verzieren
16.15 uur KISI optreden
16.30 uur Eucharistische aanbidding (vanaf 14.00 uur, om 16.30 met iedereen)
17.00 uur Einde

Meld je aan
Om een indruk te krijgen van het aantal gasten zouden wij u willen vragen via de website of het secretariaat u aan te melden. (www.stjan.org)

Muziek maken
Ook kunt u aangeven, als u een bijdrage wil leveren aan het muzikale intermezzo: ieder die een instrument bespeelt kan dat meenemen en zomaar een deun laten horen (wel even oefenen van tevoren...).

Taart meenemen
Ter verhoging van de feestvreugde mag iedereen een zelfgebakken taart meenemen. Een jury bestaande uit deskundigen zal de mooiste taart uitkiezen...

Competitie Levend Tafelvoetbal
Families gaan samen een team vormen (eventueel meerdere families samen) voor deze wetstrijd. Het winnende team zal de mooiste taart ontvangen.

info

www.stjan.org

organisatieCongregatie van Sint Jan
locatieGerardus Majella kerk, Vleutenseweg 517
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl