Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzondag 16 september 2012    Evangelie van 2012-09-16
begintijd14:00 uur
 titelHistorische rondgang in Bergharen
beschrijving

Unieke historische rondgang in Bergharen, getiteld
’t Haores verhaol … geleufde gij ’t?

In verband met het 700-jarig bestaan van de Kapelberg vindt er op 16 september a.s. een unieke wandeling door het stuifduinengebied van Bergharen plaats. Er kan tussen 14.00 en 16.00 uur worden gestart voor een rondgang van ongeveer anderhalf uur.

Onderweg kom je op verschillende plaatsen een podium tegen, waarop de rijke historie van de Kapelberg, het stuifduinengebied van het dorp aan de hand van bekende feiten op een creatieve wijze worden uitgebeeld. Kortom, actie en avontuur op de berg en een leuke en leerzame tocht voor jong en oud! Start- en eindpunt is het terrein van de Kapelberg.

Er wordt een warme ontvangst en een fantastische dag beloofd, die echt niet gemist kan worden. Meer dan 160 enthousiaste vrijwilligers zorgen voor een onvergetelijk spektakel. Op het kaartje ziet u de route en de namen van een veertien spannende attracties. Zal Maria ook verschijnen? Hoe zit het met die manke houtsnijder? Stuifduinen en dassen, beestenboel en Beeldenstorm, levend schilderij, troubadour, de cisterciënzers monniken die graag een biertje lusten, protesterende protestanten en nog veel meer. U wordt meegenomen langs de geschiedenis van Bergharen, van het ontstaan van de stuifduinen tot in het heden.

Natuur, cultuur en volksvermaak. De route gaat deels door het losse zand. Belangstellenden die niet zo goed ter been zijn, zijn toch van harte welkom voor een klein rondje op en rond het feestterrein bij de kapel waar de eerste en de laatste attractie en waar voor deze gelegenheid ook een versnapering kan worden gebruikt. De vrijwilligers hebben er zin in en doen het speciaal voor u! Kom en trakteer alle vrienden en familie op een unieke zondagmiddag op de berg in Bergharen!

Oefenen op de berg door een groot deel van de ruim 160 vrijwilligers uit Bergharen en omstreken

Organiserend comité v.l.n.r. Joep Driessen, Annemarie Gooiker, Anne-Marie Janssen en Pierre Gradussen.

info

(06) 17 54 55 44
fam.gradussen@planet.nl
www.mariakapelbergharen.nl/?p=700_jaar_kapelberg

locatieKapelberg
plaatsBergharen (Gelderland)
postcode66
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl