Vandaag is vrijdag 9 augustus  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerzaterdag 1 t/m zondag 2 september 2012    Evangelie van 2012-09-01
 titelSchülerkreis Ratzinger
beschrijving

In het weekeinde van 1 en 2 september vindt de jaarlijkse ontmoeting van dertig oud-studenten van Joseph kardinaal Ratzinger, de huidige paus Benedictus XVI plaats in diens zomerresidentie te Castel Gandolfo. Deze zogeheten ’Ratzinger Schülerkreis’, staat dit jaar in het teken van de oecumene. Ook de Roermondse vicaris-generaal Hub Schnackers is één van de oud-leerlingen die aan deze jaarlijkse bijeenkomst deelneemt.

Paus Benedictus neemt zelf ook deel aan de debatten en geeft er een lezing. Tijdens de bijeenkomst van dit jaar wordt nagegaan wat de oecumenische dialoog tot op heden heeft opgeleverd en in het bijzonder wat de concrete resultaten zijn van de dialoog met de lutheranen en anglicanen. Centraal staat het document ‘Harvesting the fruits - Basic aspects of christian faith in ecumenical dialogue’, dat verscheen in oktober 2009.

Joseph Ratzinger kwam destijds al als professor in Bonn, Münster, Tubingen en Regensburg met oud-leerlingen samen. Die traditie zette hij ook voort nadat hij eerst aartsbisschop van München en Freising en later ook prefect van de Congregatie voor de Geloofsleer en paus werd. (Rknieuws.net)

info

www.vatican.va

locatieZomerresidentie van de paus
plaatsCastel Gandolfo
doelgroepPriesters en religieuzen Priesters en religieuzen
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl