Vandaag is woensdag 18 september  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneermaandag 13 september 2004    Evangelie van 2004-09-13
 titelInfoavond geestelijke oefeningen
beschrijvingIn bezinningscentrum Godsheide wordt op 13 september om 19.30 uur een informatieavond gehouden over geestelijke oefeningen in het dagelijks leven.

Soms hebben we de indruk dat we niet echt leven. We hebben alles wat we moeten hebben. En toch ontsnapt ons juist dat wat ons doet zeggen: ik leef ten volle. We gaan daarvoor soms ver op zoek in allerlei boeken en bij mensen die het menen te weten of in de drukte van het leven. Tot we tenslotte aanvoelen: het heeft iets met God te maken. Hij weet best hoe ons leven in elkaar steekt. Hij kan best aantonen hoe ons leven kan openbloeien.

Maar dan moeten we ook bij Hem te rade gaan. Dat is een groeiproces van luisteren en tot klaarheid komen naar binnen toe. We noemen dat ook bidden. Daarbij hulp krijgen van iemand die in dat proces zich thuis weet is meestal welkom. Dat noemen we geestelijke oefeningen doen in het dagelijkse leven. Het veronderstelt dat we dagelijks wat aandacht geven aan dat proces in ons en wekelijks daarover praten met een begeleider.

info011/278420
info@bezinningscentrumgodsheide.be
www.bezinningscentrumgodsheide.be
locatieBezinningscentrum ‘Godsheide’, Brugbemdenstraat 1
plaatsHasselt (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl