Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerdinsdag 13 november 2012    Evangelie van 2012-11-13
begintijd20:00 uur
 titelDekenale parochie-avond
beschrijving

Onder de titel: Geloven, iets van ons persoonlijk? zijn dit najaar drie avonden gepland, die verzorgd worden door de leden van ons pastoraal team. De inleiders zullen ieder vanuit vanuit persoonlijke geloofsbeleving een avond organiseren, en daarbij vooral ingaan op het geloof en de persoonlijke beleving daarvan; contextueel in hun eigen leven en het concrete leven van nu.

De inleidingen zullen plaats vinden telkens op een dinsdagavond om 20.00 uur, in de parochiezaal van de Basiliek van Onze Lieve Vrouw, Stokstraat 46 A (ingang via het grindpad). Het programma voor dit najaar is als volgt:

  • dinsdag 25 september 2012
    diaken Régis de la Haye : Is de Bijbel een boek dat mij inspireert?
    Hoe kan ik in 2012 een zo onleesbaar boek als de Bijbel lezen ? Hoe lees ik het ? Heb ik het wel eens gelezen ? En kan ik wel bidden met zo’n boek ? Hoe kan ik mijn eigen Schrift schrijven ?
  • dinsdag 16 oktober 2012
    pastoor Ben Janssens : Geloven heeft een inhoud.
    Je gelooft in iets, of beter: in Iemand. Wat betekent het voor mij als ik zeg: ik geloof in God, ik geloof in Jezus? Bestaat er niet een spanning tussen mijn persoonlijk geloven en de geloofswaarheden zoals de Kerk die mij voorhoudt?
  • dinsdag 13 november 2012
    pastoor Fons Kurris : Hoe ben ik pastoraal werkzaam in een moeilijke tijd voor de kerk?
    Welke gemeenschap dien ik ? Hoe ziet de dag van een pastoor er uit ? Wat doet de pastoor in de sacristie, wat doet hij thuis, wat doet hij buiten ? Hoe beleef ik de frictie tussen de kerk als instituut en het evangelisch fundament ?

In het voorjaar willen wij de cyclus voortzetten, en enkele geëngageerde christenen vragen hoe zij in het concrete dagelijkse leven hun persoonlijk geloof beleven.

info

(043) 356 13 30
info@sterre-der-zee.nl
www.sterre-der-zee.nl

locatieParochiezaal Basiliek van Onze Lieve Vrouw, Stokstraat 46a (ingang via het grindpad)
plaatsMaastricht (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl