Vandaag is vrijdag 9 augustus  

categorie categorie Liturgie
liturgie
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 2 september 2012    Evangelie van 2012-09-02
begintijd11:30 uur
 titelFeest kerkwijding Kathedraal
beschrijving

Op zondag 2 september bestaat de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond 602 jaar. Het liturgische herdenkingsfeest van de wijding van de Limburgse bisschopskerk krijgt dit jaar een bijzondere vocale invulling dankzij de medewerking van het Toonkunstkoor Roermond met het Drents Symfonie Orkest. Tijdens de eucharistieviering, die om 11.30 uur begint, brengen zij de Messa di Gloria van Puccini ten gehore.

Het Toonkunstkoor Roermond werd opgericht in 1927 en staat sinds 2008 onder leiding van dirigent Pieter Cox. Doelstelling is het uitvoeren van oratoria en verwante composities als opera’s in concertvorm, missen en andere werken voor groot gemengd koor met symfonieorkest en vocale solisten. Het Drents Symfonie Orkest is een amateurorkest dat in 1958 werd opgericht en thans vijfitg leden telt. Het orkest staat sinds september vorig jaar onder leiding van dezelfde Pieter Cox, vandaar ook de samenwerking nu bij de uitvoering in Roermond.

Giacomo Puccini’s Messa of ‘Messa a quattro voci’, tegenwoordig beter bekend onder de naam ‘Messa di Gloria’, is een mis gecomponeerd voor orkest en koor dat de eerste uitvoering beleefde in juli 1880 in Lucca. Daarnaast zingt het koor tijdens de viering in Roermond ‘Psalm 100’ van Mendelssohn.

info

www.kathedraal-roermond.nl
www.toonkunstkoorroermond.nl

organisatieBisdom Roermond
locatieChristoffelkathedraal, Grote Kerkstraat 29
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl