Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerdonderdag 30 augustus 2012    Evangelie van 2012-08-30
begintijd20:15 uur
 titelJong talent achter het klavier
beschrijving
Datum:
Donderdag 2 augustus t/m donderdag 30 augustus 2012
Locatie:
St. Willibrordkerk, Minrebroederstraat 21, Utrecht
Tijd:
20.15 uur
Entree:
Vrij, collecte na afloop
Website:
www.sintwillibrorduskerk.nl

“Jong talent achter het klavier”

Orgelconcerten in de St Willibrordkerk

Vanaf 2 augustus staat het muziekprogramma op donderdagavond in de Utrechtse St. Willibrordkerk in het teken van orgelmuziek. Bijzonder is dat alle concerten worden uitgevoerd door jonge, talentvolle organisten. De orgelconcerten beginnen om 20.15 uur. Er is een collecte na afloop.

St Willibrordkerk
De St Willibrordkerk (1878) is onderdeel van het Europese en Nederlandse culturele erfgoed. De kerk ligt bijna onzichtbaar in de omliggende bebouwing, maar wie binnentreedt wordt onmiddellijk geraakt door de overweldigende mystieke impressie van dit neo-middeleeuwse, rijk versierde geheel, gebouwd door architect Tepe en het St Bernulphusgilde. Het Maarschalkerweerd orgel in de Utrechtse St. Willibrordkerk is gebouwd in 1885.

Programma zomerserie 2012

-16 augustus :: Arjan Veen, orgel

tussen Franck en Messiaen: in Franse sferen

Arjen Veen (1992) is momenteel derdejaars student aan het Rotterdams Conservatorium en daar studeert hij als hoofdvak orgel bij Aart Bergwerff. Arjan volgde masterclasses bij Ludger Lohmann en Ben van Oosten. 

-23 augustus :: Joletta Bok en Pim Schipper, orgel

werken van Alexandre Guilmant , Felix Mendelsohn-Bartholdy & Jehan Alain

Joletta Bok studeert hoofdvak orgel aan het conservatorium in Utrecht bij Reitze Smits en bijvak piano bij Gerry Muskens. Daarnaast studeert ze kerkmuziek bij Reitze Smits, Mark Lippe en Arnoud Heerings. 

Pim Schipper studeert momenteel Hoofdvak orgel aan het Utrechts Conservatorium bij Reitze Smits. Pim is als organist verbonden aan de Grote kerk te Wijk bij Duurstede, alsmede aan de Oude en Nieuwe kerk te Zeist.

-30 augustus :: Anne Coppoolse altviool, Hester van der Male, orgel,  Cor Coppoolse, cello

Joseph  Rheinberger, suite voor orgel, viool en cello, opus 149

Anne Coppoolse is op negenjarige leefdtijd begonnen op de altviool . Ze kreeg les van Simon Duindam en Petra Flipse. Sinds 2009 studeert ze altviool aan het Fontys conservatorium in Tilburg bij Gisella Bergman.

Hester van der Male studeerde drie jaar orgel bij Margreeth Chr. de Jong aan de Roosevelt Academy in Middelburg, sinds 2009 studeert ze bij Reitze Smits aan het Utrechts Conservatorium..

Cor Coppoolse volgde cellolessen op de Zeeuwse Muziekschool. Vervolgens ging hij studeren aan het conservatorium van Tilburg. Hij kreeg daar lessen van Monique Heidema.

info

www.sintwillibrorduskerk.nl

locatieWillibrordkerk, Minrebroederstraat 21
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl