Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Haarlem-Amsterdam
(B Haarlem)

Bisdom Haarlem-Amsterdam

Website

Postbus 1053
2001 BB Haarlem

Leidsevaart 146
2014 HE  Haarlem

tel (023) 5112 600
fax (023) 5112 629

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 8 september 2012    Evangelie van 2012-09-08
(Maria Geboorte)
 titelOntmoetingsdag cursus Land van Geloven
beschrijving

Ontmoetingsdag deelnemers en geïnteresseerden van de cursus Op reis in het land van geloven

De cursus Op reis in Land van Geloven vond afgelopen jaar plaats in het bisdom Haarlem-Amsterdam in Hoorn, Hoogkarspel, Noord-Scharwoude, Schagen, de Zaanstreek en Almere en op diverse andere plaatsen in Nederland. Mensen verkenden en verdiepten hun geloof aan de hand van het boek Op reis in het land van Geloven.

Zaterdag 8 september
Op zaterdag 8 september 2012 zijn cursisten en geïnteresseerden welkom in de Sint-Adelbertabdij in Egmond Binnen voor een inspiratiedag met als thema ‘Ontmoetingen in de woestijn’. De abdij is een oase van rust en contemplatie vlak bij de duinen. Een van de monniken zal ons kennis laten maken met enkele typische kenmerken van de spiritualiteit van de woestijnvaders en -moeders. Vervolgens gaan we op zoek naar de rol die stilte en leegte kunnen spelen in ontmoetingen tussen mensen. Na de lunch en een meditatieve wandeling verzamelen we de opbrengsten van de dag. Deze dag kan een goede betekenen aan het begin van het nieuwe cursusjaar.

Aanmelden
Aanmelden voor de dag kan via Marcel Elsenaar per email info@landvangeloven.nl . De kosten van deelname zijn €25 inclusief lunch. Na aanmelding krijgt u een bevestiging, programma en routebeschrijving.

Meer informatie
Tot het einde van 2012 is er nog ondersteuning beschikbaar om het starten van cursussen in de parochieregio’s te ondersteunen, o.a. door een training voor de begeleiders door oud dekenaal medewerker van dekenaat Amsterdam, Marcel Elsenaar.

Voor meer informatie: www.landvangeloven.nl en www.bisdomhaarlem-amsterdam.nl (onder Catechese). Het cursusboek kost € 24,50; het begeleiderspakket inclusief dvd kost € 35. Beide materialen zijn te bestellen via www.adveniat.nl

Voor andere methoden om volwassenencatechese vorm te geven, kunt u contact opnemen met Mirjam Spruit van de afdeling Catechese van het bisdom.

info

mspruit@bisdomhaarlem-amsterdam.nl
www.bisdomhaarlem-amsterdam.nl

info@landvangeloven.nl
www.landvangeloven.nl

organisatieBisdom Haarlem-Amsterdam
locatieSint-Adelbertabdij, Abdijlaan 26
plaatsEgmond-Binnen (Noord-Holland)
postcode19
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl