Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Conferentie
conferentie
Bisdom Den Bosch
(B Den Bosch)

Bisdom Den Bosch

Website E-mail

Postbus 1070
5200 BC Den Bosch

Parade 11
5211 KL Den Bosch

tel (073) 6125488
fax (073) 6136850

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdonderdag 11 oktober 2012    Evangelie van 2012-10-11
begintijd19:00 uur
 titelOpening Jaar vh Geloof Bisdom Den Bosch
beschrijving

Op donderdag 11 oktober wordt wereldwijd het Jaar van het Geloof geopend. Paus Benedictus XVI hoopt – zo schrijft hij in zijn apostolische brief Porta Fidei - dat alle gelovigen, wereldwijd, de weg van het geloof herontdekken, dat we als Kerk de vreugde en het enthousiasme van de ontmoeting met Christus uitstralen en dat we de kostbare gave van het geloof koesteren en met anderen delen. Het bisdom van ’s-Hertogenbosch wil bij het Jaar van het Geloof aansluiten.

Eucharistieviering in de kathedraal
Op donderdag 11 oktober is er om 19.00 uur een pontificale Eucharistieviering in de kathedrale basiliek St. Jan’ Evangelist. Het speciaal voor het Jaar van het Geloof samengestelde misformulier voor de evangelisering wordt gevolgd. Iedereen die mee wil vieren is hiervoor van harte uitgenodigd.

Avondprogramma
Aansluitend op de viering is er op het St. Janscentrum een avond georganiseerd met een lezing over het thema gelovig zijn vandaag. Geloven is immers nooit vanzelfsprekend. Er zal daarom worden ingegaan op de obstakels die we bij het geloven tegenkomen, maar ook bij de goede redenen om te geloven en vooral de betrouwbare steunpunten die we daarbij hebben en in het pastoraat kunnen aanreiken.

Vanwege de beperkte ruimte waar de lezing plaatsvindt, kunnen we helaas niet iedereen ontvangen.

Leden van de pastorale teams en parochiebestuurders krijgen daarom rond het feest van Maria Tenhemelopneming een uitnodiging voor de lezing met de mogelijkheid zich aan te melden (middels antwoordkaart of per e-mail, vóór 1 oktober).

info

www.bisdomdenbosch.nl

organisatieBisdom Den Bosch
locatieSint-Janskathedraal, Torenstraat 16 en Sint-Janscentrum, Papenhulst 4
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl