Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Breda
(B Breda)

Bisdom Breda

Website E-mail

Postbus 90189
4800 RN Breda

Veemarktstraat 48
4811 ZH Breda

tel (076) 522 34 44

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdonderdag 11 oktober 2012    Evangelie van 2012-10-11
begintijd12:30 uur
eindtijd22:00 uur
 titelOpening Jaar vh Geloof Bisdom Breda
beschrijving

Op donderdag 11 oktober celebreert bisschop Liesen om 12.30 uur de eucharistie in de H. Antoniuskathedraal in Breda. Iedereen die de opening van het jaar mee wil vieren is welkom.

Aansluitend op deze eucharistieviering wordt voor de pastorale teams (priesters, diakens en pastoraal werk(st)ers) een middagprogramma georganiseerd (13.30-18.30 uur, H. Antoniuskathedraal en bisdomkantoor). Dit programma zal kort ingaan op de afronding van het diocesaan beleidstraject ‘In de duizend gezichten van Uw volk’ (oktober 2012).

De bisschop zal daarna spreken over zijn uitgangspunten van beleid voor parochies. De betekenis van het Jaar van het Geloof voor parochies en voor het categoriale pastoraat komt aan bod, concreet vanuit de vraag hoe pastorale beroepskrachten -als naaste medewerkers van de bisschop- juist in het Jaar van het Geloof impulsen kunnen geven aan mensen om in beweging te komen vanwege het geloof en voor het geloof.

Voor de middag zijn alle priesters, diakens en pastoraal werk(st)ers uitgenodigd. Als niet alle leden van het pastoraal team in de gelegenheid zijn, hoopt het bisdom op een goede delegatie.

Het avondprogramma (19.30-22.00 uur, H. Antoniuskathedraal) speciaal voor parochiebestuurders in de samenwerkingsverbanden, inclusief de voorzitters-pastoors, gaat in praktische en bestuurlijke zin in op de resultaten van het beleidstraject ‘In de duizend gezichten van Uw volk’. Enkele parochies zullen hun ervaringsverhaal delen en met de bisschop wordt vooruit gekeken hoe de (nieuwe) parochies en het geloof in de (nieuwe) parochies zich zullen ontwikkelen.

info

www.bisdombreda.nl

organisatieBisdom Breda
locatieH. Antoniuskathedraal, Sint Janstraat 4
plaatsBreda (Noord-Brabant)
postcode48
bisdomBreda
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl