Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Cursus
cursus
wanneervanaf donderdag 6 september 2012    Evangelie van 2012-09-06
begintijd19:00 uur
 titelIntroductieavond Alphacursus Amsterdam
beschrijving

Het kan zijn dat je belangstelling hebt voor het christelijk geloof en voor de katholieke kerk. Maar dat je er niets van weet. En dat je een beetje bang bent om er vragen over te stellen, want misschien vinden anderen die vragen dom. Mocht dat zo zijn, dan kan de Alpha-cursus een geschikt middel te zijn om daar wat aan te doen.

Deze cursus is laagdrempelig, en biedt een kennismaking met het katholieke geloof. De basiselementen worden behandeld, zoals: wie is God, wie is Jezus, wat moet je met de Bijbel, waar gaat de dood van Jezus aan het kruis eigenlijk over en wat heeft dat met ons te maken, wat is de mis en wat zijn sacramenten, hoe zit de kerk in elkaar, wat is bidden en hoe doe je dat - en zo verder. De cursus is bestemd voor ‘nieuwgelovigen’, maar ook voor katholieken die hun kennis willen opfrissen.

Elke avond begint met een eenvoudige maaltijd. Daarna is er een inleiding over een specifiek thema. Ook is er veel ruimte voor vragen, ervaringen en meningen.

Introductieavond 6 september 2012 Lijkt dit je wat, maar wil je meer weten voordat je je aanmeldt, dan kun je op donderdag 6 september langskomen op de introductieavond.

Locatie: pastorie van de St. Nicolaaskerk, Prins Hendrikkade 73 (tegenover Amsterdam CS)
Data: 10 opeenvolgende donderdagavonden (4 oktober t/m 6 december 2012)
Tijd: van 19:00 - 21:30 uur, inclusief gezamenlijke maaltijd
Weekend: 17 en 18 november 2012
Introductieavond: donderdag 6 september vanaf 19:00 uur
Terugkomdag: zondag 6 januari 2013
Kosten: Voor de kosten van de maaltijd wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd

Voor meer informatie en aanmelding kunt u terecht bij coördinator Olof Bekedam.

info

Olof Bekedam
(06) 51 88 37 88
bekedam054@live.nl
www.nicolaas-parochie.nl

locatiePastorie van de St. Nicolaaskerk, Prins Hendrikkade 73 (tegenover Amsterdam CS)
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl