Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
Diaken- en priesteropleiding Sint-Janscentrum
(Sint-Janscentrum)

Diaken- en priesteropleiding Sint-Janscentrum

Website E-mail

Papenhulst 4
5211 LC ‘s-Hertogenbosch

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 14 oktober 2012    Evangelie van 2012-10-14
begintijd10:30 uur
eindtijd17:00 uur
 titelOntmoetingsdag voor nieuwe katholieken
beschrijving

Verliefd op Christus en zijn Kerk

Op zondag 14 oktober 2012 organiseren het Sint-Janscentrum en Katholiek Nieuwsblad een ontmoetingsdag voor nieuwe katholieken en voor iedereen die geïnteresseerd is. Deze ontmoetingsdag staat in het teken van het Jaar van het Geloof (naar aanleiding van 50 jaar Vaticanum II) en van het 25 jarig jubileum van het Sint-Janscentrum. Het is een dag om verbonden te zijn met Christus, met de Kerk en met elkaar.

Misschien heeft u zelf een bekering meegemaakt. Mogelijk heeft u de moederkerk (her)ontdekt of herkent u zich in de bekering van Sint-Paulus en zijn voorbeeld in het geloof. Op deze ontmoetingsdag zult u ervaren dat u niet de enige bent!

Met een gezamenlijke eucharistieviering wordt de dag om 10.30 uur geopend in de Sint-Lucaskerk (Zuiderparkweg 301, 5216 HB ’s-Hertogenbosch). Mgr. A. Hurkmans zal hoofd­celebrant zijn. Aansluitend is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en om kennis te maken met enkele katholieke organisaties. Voor koffie en een lunch wordt gezorgd.

Na de lunch gaan wij te voet naar het Sint-Janscentrum (Papenhulst 4, 5211 LC ’s-Hertogenbosch) waar Mw. Dr. Marianne Miller-Servaas ons zal vertellen over haar weg naar de Kerk onder de titel: Verliefd op de Katholieke Kerk.

De praktijk van het geloof is vaak moeilijker en anders dan wat verwacht werd. In een forumgesprek gaan we nader in op de vraag hoe we na de aanvankelijke verliefdheid op enthousiaste wijze met de Kerk verbonden kunnen blijven: Wat na de wittebroodsweken? Op welke manier en via welke wegen blijf ik mij als (nieuwe) katholiek voeden en kan ik mij engageren binnen de Kerk?

Een hoogtepunt van de dag vormt ook het optreden van de KISI-Kids. Om 15.30 uur zullen zij deze ontmoetingsdag afsluiten met de Nederlandse première van hun nieuwe Paulus-musical. Deze musical is de moeite waard voor jong en oud. Een extra reden om ook uw kinderen, kleinkinderen mee te nemen naar deze dag. Er wordt voor opvang van uw kinderen gezorgd tijdens de lezing en het forum (graag ook het aantal kinderen even aangeven).

Programma

10.30 uur Eucharistieviering in kerk H. Lucas
Zuiderparkweg 301, 5216 HB ’s-Hertogenbosch
11.45 uur Lunch en informele ontmoeting
13.00 uur Te voet naar het Sint-Janscentrum, Papenhulst 4
13.45 uur Ontvangst aldaar
14.00 uur Lezing door mevr. Dr. Marianne Miller-Servaas:
‘Verliefd op de katholieke Kerk’, waarin zij haar weg naar de Katholieke Kerk belicht.
14.45 uur Forum: ‘Wat na de wittebroodsweken?’
  • mevr. Marianne Miller-Servaas
  • mevr. Mariska Orbán (Katholiek Nieuwsblad)
  • Michiel Peeters pr.
15.15 uur Koffie
15.30 uur Publieke première van de musical ‘Paulus’ van de KISI-KIDS
17.00 uur Afsluiting van de dag

info

www.sint-janscentrum.nl

organisatieDiaken- en priesteropleiding Sint-Janscentrum
locatieSint-Lucaskerk, Zuiderparkweg 301 en Sint-Janscentrum, Papenhulst 4
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl