Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Reis
reis
Bisdom Den Bosch
(B Den Bosch)

Bisdom Den Bosch

Website E-mail

Postbus 1070
5200 BC Den Bosch

Parade 11
5211 KL Den Bosch

tel (073) 6125488
fax (073) 6136850

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 23 t/m zaterdag 29 september 2012    Evangelie van 2012-09-23
(Heilige Linus)
 titelSpiritualiteitsreis
beschrijving

Het vormingscentrum van het bisdom van ’s-Hertogenbosch organiseert opnieuw een spiritualiteitsreis naar Frankrijk.

Er wordt gereisd in het voetspoor van de heilige pater Pierre-Julien Eymard (1811-1868), van wie op 9 december gevierd zal worden dat hij vijftig jaar geleden na de eerste sessie van het Tweede Vaticaans Concilie werd heiligverklaard. Dit was omdat hij, als apostel van de Eucharistie, in zijn denken en spreken, maar ook in zijn handelen de nieuwe visie van de concilievaders op de liturgie mee had voorbereid.

Onderweg bezoeken we echter ook diverse andere plaatsen van spiritualiteit die ons persoonlijk en als Kerk inspireren, zoals Ars, Lyon, de Kartuizers in de Chartreuse, Het Mariaheiligdom La Salette, Cluny, Taizé, en het heiligdom Mont Roland.

Er wordt gelogeerd in bezinningshuizen van bisdommen en kloostergemeenschappen. Iedere dag openen we daar met morgengebed en Eucharistieviering. De dag wordt er ook gezamenlijk afgesloten met aanbidding en avondgebed. Ook doorheen de dag zijn er momenten van stilte en gebed.

Deelname is mogelijk indien men nu of recent deelgenomen heeft aan het vormingstraject tot pastorale assistentie of als pastoraal assistent(e) door de bisschop in het bisdom van ’s-Hertogenbosch gezonden is.

info

Contactpersoon: Ellen Kleinpenning
(073) 612 54 88
vormingscentrum@bisomdenbosch.nl

organisatieBisdom Den Bosch
locatieArs, Lyon, Chartreuse, La Salette, Cluny, Taizé, Mont Roland
plaatsLyon (Frankrijk)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl