Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerzaterdag 7 t/m zondag 15 juli 2012    Evangelie van 2012-07-07
 titelNoveen tot de Zoete Moeder van Den Bosch
beschrijving

In de periode van 7 tot en met 15 juli wordt de jaarlijkse noveen gehouden tot de Zoete Moeder van Den Bosch. De noveen start op zaterdag 7 juli, het feest van de Zoete Lieve Vrouw van Den Bosch, met een pontificale eucharistieviering om 12.30 uur in de Sint-Jan. Daarna kan de bidtocht worden gelopen. De noveen duurt tot zondag 15 juli. Op die dag vindt de afsluiting plaats in de eucharistieviering van 10.00 uur in de Sint-Jan.

Speciaal voor de viering van de noveen is op initiatief van de Broederschap van Onze Lieve Vrouw een fraaie brochure samengesteld, met daarin als leidraad opgenomen negen momenten uit Maria’s leven, haar pelgrimstocht op aarde. Bij elk van deze momenten staat een korte gedachte. Door de noveen kunnen gelovigen stil staan bij de weg die zij door het leven maken. Ook Maria’s leven was als een tocht, waarin zij, onwetend van wat haar te wachten stond, geprobeerd heeft de weg van Jezus, haar Zoon, te gaan.

De brochure met negen staties op Maria’s pelgrimstocht ligt onder meer achter op de leesttafel in de Sint-Jan.

info

www.zoetelievevrouw.nl

locatieSint-Janskathedraal, Torenstraat 16
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl