Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneermaandag 29 t/m dinsdag 30 oktober 2012    Evangelie van 2012-10-29
 titelJaarlijks Liturgisch Congres
beschrijving

In het Belgische Blankenberge vindt op 29 en 30 oktober het jaarlijkse Liturgisch Congres plaats. Dit jaar staan doop, vormsel en eucharistie, sacramenten in dienst van de initiatie, centraal.

Doopsel, vormsel en communie zijn belangrijke momenten in het pastoraal en liturgisch leven van een parochiegemeenschap: velen zetten er zich graag in om jongeren kennis te laten maken met het geloof, het gebed en de liturgie van de kerk.

Tijdens het congres in Blankenberge wordt de aandacht met name gericht op vieringen met kinderen en jongeren rond eerste communie en vormsel - en het doopsel van kinderen op schoolleeftijd - en hun samenhang met de bredere context van initiatie en geloofsverkondiging. Concrete situaties zullen worden voorgesteld om een beeld te schetsen van de verschillende betrokken partijen en hun samenwerking: gezin, school en parochie.

Het congres in zijn geheel wil de vele mensen op liturgische en pastorale terreinen bemoedigen en inspireren om naar de toekomst ‘getuigen te blijven van de Blijde Boodschap en om van de liturgie een levende plaats te maken waar het geloof ook jongeren blijft inspireren’.

Het congres heeft plaats op 29 en 30 oktober in de Duinse Polders in Blankenberge.
Zich aanmelden kan nu al bij het secretariaat van het Liturgisch Congres.

info

Liturgisch Congres
(0475) 37 91 60 (van 17-20 uur)
info@liturgischcongres.be
www.liturgischcongres.be

locatieDuinse Polders, A. Ruzettelaan 195
plaatsBlankenberge (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl