Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Retraite
retraite
Oude Abdij Drongen
(Abdij Drongen)

Oude Abdij Drongen

Website E-mail

Christelijk
Ignatiaans-geïnspireerd bezinningscentrum

Drongenplein 26-27
9031 Drongen, België

09/226 52 26

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdinsdag 3 juli t/m woensdag 1 augustus 2012    Evangelie van 2012-07-03
(Heilige Thomas)
 titelZomerretraites
beschrijving

Al vele generaties lang hebben mensen in de Geestelijke Oefeningen van de heilige Ignatius een goede hulp gevonden om God in hun leven te vinden, om in het spoor van Jezus te groeien in liefde tot God en hun medemensen en om in verantwoordelijkheid en vrijheid grote en kleine keuzes te maken die hiermee samenhangen.

Al vele generaties lang hebben mensen in de Geestelijke Oefeningen een gastvrije ruimte gevonden om hun vragen en verlangens, hun zorgen en bekommernissen, hun bedoelingen en daden te laten bevragen en toetsen aan Gods verlangen naar leven in overvloed voor elke mens, aan Gods wil om allen te bevrijden, aan Gods bedoeling om de hele schepping tot voltooiing te brengen.

Al vele generaties hebben mensen in de Geestelijke Oefeningen een uitgangspunt en kader gevonden om met Jezus op weg te gaan in goede en kwade dagen, in armoede en rijkdom, in ziekte en gezondheid. 
In deze traditie van vertrouwen en onderscheiding staat de unieke relatie van elke mens met zijn of haar Schepper centraal. Niettemin gaat men niet alleen op stap. Deze allerpersoonlijkste levensweg wordt opgenomen en gedragen door het hele volk Gods onderweg. In deze retraitedagen gaat een andere gelovige mee als tochtgenoot. Deze begeleid(st)er helpt de retraitant te luisteren naar zijn of haar ervaringen en geeft oefeningen mee voor de persoonlijke gebedstijd.


Deze ignatiaanse retraite gebeurt in groepsverband, maar er zijn geen gezamenlijke inleidingen. Iedere deelnemer heeft een eigen begeleid(st)er, die tijdens deze dagen steeds beschikbaar is om de retraitant op weg te helpen, te bemoedigen en eventueel te oriënteren. 

Het belangrijkste tijdens deze dagen is het persoonlijk stil gebed, waarin ieder afzonderlijk zoekt naar de weg die God met hem of haar wil gaan. Daarom is er altijd volledige stilte in huis, ook tijdens de maaltijden. 

Viermaal per dag komt de groep samen: voor een eenvoudige morgendienst, een eucharistieviering, een uur stil gebed en een korte dagsluiting.

Op beide plaatsen – Drongen en Wahlwiller – worden de Geestelijke Oefeningen op dezelfde manier begeleid. 

Men kan kiezen voor een retraite van acht dagen, maar het is ook mogelijk om voor een kortere periode, bv. drie, vier of vijf dagen, te komen. In Drongen kan men ook de volledige Geestelijke Oefeningen van dertig dagen doen.

info

09 / 226 52 26
info@oudeabdij.be
www.oudeabdij.be

organisatieOude Abdij Drongen
locatieOude Abdij van Drongen
plaatsDrongen (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl