Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Bisdom Groningen-Leeuwarden
(B Groningen)

Bisdom Groningen-Leeuwarden

Website E-mail

Ubbo Emmiussingel 79
9711 BG  Groningen

(050) 40 65 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 24 juni 2012    Evangelie van 2012-06-24
(Geboorte Johannes de Doper)
 titelBedevaart Barger Oosterveld
beschrijving

Voor de 106 keer wordt zondag 24 juni in Barger-Oosterveld de St. Gerardus Majella bedevaart gehouden. Bisschop Gerardus de Korte van Groningen-Leeuwarden is de hoofdcelebrant. Na de heilige Mis in de openlucht wordt de Sacramentsprocessie gehouden en in de kerk de afsluiting en zegen. Barger-Oosterveld is het eerste nieuwe bedevaartsoord in Drenthe sinds de reformatie.

‘Telkens opnieuw weten mensen van dichtbij en veraf het heiligdom te vinden. In een oase van rust, groen en bezinning worden krachten opgedaan om staande en gaande te blijven in een wereld waarin verdriet, tegenslag en lijden zich maar al te vaak aandienen. Gerardus heeft weet van de vragen en noden van mensen. Hij is onze bond- en lotgenoot. Een held, een heilige, een voorbeeld. Bij hem mogen we ons veilig en beschermd weten’, schrijft Frans Wielens, diaken van de Gerardus Majella-parochie en voorzitter van de bedevaartcommissie. Onder zijn leiding is het processiepark enkele jaren geleden ook voorzien van een kruiswegstatie en wordt op Goede Vrijdag hier de kruisweg gehouden.

Programma

10.30 uur Plechtige Hoogmis
in het processiepark, hoofdcelbrant Mgr. Dr. Gerardus de Korte
11.45 uur Sacramentsprocessie
wandeling richting parochiekerk, door het kerkenbos
12.45 uur Besluit in parochiekerk met gebed en zegen
13.00 uur Früshoppen
gezellig samenzijn op het kerkplein met de mogelijkheid tot het nuttigen van o.a. koffie en brood, een hapje en een drankje. Dit alles wordt opgeluisterd met muziek.

info

bedevaartcommissie@gmail.com
www.barger-oosterveld.nl/products/jaarlijkse-bedevaart-op-zondag-24-juni

organisatieBisdom Groningen-Leeuwarden
locatie
plaatsBarger-Oosterveld (Drenthe)
postcode78
bisdomGroningen-Leeuwarden
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl