Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Conferentie
conferentie
Centrum voor Parochiespiritualiteit
(Parochiespiritualiteit)

Centrum voor Parochiespiritualiteit

Website E-mail

Het Centrum voor Parochiespiritualiteit (CPS) wil parochies in Nederland inspireren en ondersteunen bij de verdieping van een doorleefd katholiek geloof en de opbouw van parochiegemeenschappen.

Centrum voor Parochiespiritualiteit
Heijendaalseweg 300
6525 SM Nijmegen

tel: (024) 355 80 29 (via receptie klooster Brakkenstein)
www.parochiespiritualiteit.org

facebook.com/centrumvoorparochiespiritualiteit

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 17 november 2012    Evangelie van 2012-11-17
begintijd09:30 uur
eindtijd14:00 uur
 titelLiturgiedag 2012
beschrijving

Het Centrum voor Parochiespiritualiteit organiseert op 17 november 2012 weer de Liturgiedag.

‘Een goed begin is ’t halve werk! Muziek en Liturgie in advent- en kersttijd’

Zoals een goede ouverture van een opera de muzikale thematiek in een notendop weergeeft, zo kan de openingsritus van een liturgieviering de ‘toon’ zetten voor het verdere verloop. Hier geldt: de eerste klap is een daalder waard!

Aan de hand van concrete gezangen zullen we al zingend en luisterend verkennen welke rijke liturgisch/muzikale vormen er voorhanden zijn om in de advent en kerst periode ritueel gestalte te geven aan de openingsritus. Vanuit een paar ‘vensters’ op de historie, maakt u kennis met de ‘rijke muzikale schatkamer’ die  sinds het Tweede Vaticaans Concilie is geopend. Komt u ook kijken naar deze ‘schatten’, luisteren én zingen op zaterdag 17 november?

Dr. Richard Bot
Dr. Richard Bot zal de studiedag leiden. Hij is medewerker liturgie en kerkmuziek (bisdom Rotterdam); docent Gregoriaans & Katholieke kerkmuziek (Conservatorium van Amsterdam) en dirigent-organist (Voorschoten). Voorts is hij Algemeen Voorzitter van de Nederlandse Sint-Gregoriusvereniging en lid van de redactie van het Gregoriusblad.

info

www.parochiespiritualiteit.nl

organisatieCentrum voor Parochiespiritualiteit
locatieKlooster Brakkestein, Heyendaalseweg 300
plaatsNijmegen (Gelderland)
postcode65
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl