Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzondag 12 t/m woensdag 15 augustus 2012    Evangelie van 2012-08-12
 titelMariafeesten Tienray
beschrijving

In het kader van 135 jaar Klein-Lourdes

Dit jaar met o.a. lid pastorale raad van Lourdes zelf. Ook dit jaar vinden weer de jaarlijkse Mariafeesten plaats in Klein-Lourdes Tienray. Vanaf zondag 12 augustus is deze zeer oude bedevaartsplaats weer ondergedompeld in de festiviteiten.

Programma

Zondag 12 augustus
15.00 uur Plechtig Marialof met aansluitend Sacramentsprocessie en Ziekenzegening. Gastpredikant is Z.E.H. P. Bronneberg. Geestelijk directeur Limburgse Bedevaarten. Opgeluisterd door Gemengd Koor Tienray

Woensdag 15 augustus
19.30 uur Rozenkransgebed bij de Lourdesgrot.
20.00 uur Plechtige Hoogmis met aansluitend lichtprocessie. Gastpredikant; E.H. J. Joosten. Geestelijk Directeur NLZ. Opgeluisterd door Gemengd Koor Tienray.

Zaterdag 18 augustus
19.00 uur Bedevaartsviering met medewerking parochies Blitterswijk, Castenray en Wanssum. Predikant Pastoor H. v. Horne

Zondag 19 augustus
10.30 uur Afsluiting Mariafeesten en Bedevaartsviering met medewerking parochie Meerlo. Predikant pastoor R. Verheggen.

Dit jaar mag voor Tienray een heel bijzonder jaar zijn. Het is namelijk 135 jaar geleden dat Tienray van Paus Pius IX de eretitel kreeg van Klein-Lourdes. Daarmee is Tienray de officiële ‘Klein Lourdes’ voor Nederland. Juist door deze verbinding voel je in Tienray een beetje als in Lourdes zelf. En dat zal ook tot uitdrukking gebracht worden met de vieringen, met de sacramentsprocessie en natuurlijk ook heel duidelijk met de lichtprocessie op woensdagavond. De kaarsen voor deze lichtprocessie zijn in de kerk te verkrijgen.

Daarnaast zal er dit jaar ook weer aan de sacramentsprocessie vast de ziekenzegening zijn, zoals dit gebruikelijk is in Lourdes zelf. Die verbondenheid wordt dit jaar nog bijzonderder uitgedrukt door de gastpredikanten.

Pastoor Bronneberg is Geestelijk Directeur van de Limburgse Bedevaarten en zodoende zeer bekend met Lourdes zelf.

Verder heel bijzonder is dit jaar op het Hoogfeest van 15 augustus, Maria Tenhemelopneming, de gastpredikant diaken J. Joosten. Hij is naast dat hij geestelijk directeur is van de NLZ, de bedevaart die zich heel bijzonder richt op de zieken ook lid van de pastorale raad van Lourdes zelf. Hij is daarin de verantwoordelijke voor de Benelux. Al zeer vele jaren bepaald hij zo mee het pastorale beleid en visie van Lourdes zelf.

Ieder jaar gaan er weer vele duizenden mensen uit onze streken naar Lourdes zelf. En juist daar heeft men ook mogen merken en beleven hoe actueel en verfrissend die boodschap van Lourdes is. Je merkt daar zo duidelijk die onderlinge verbondenheid, of zoals iemand schreef: Ieder die er geweest is weet hoe mooi het daar is, hoe het plaatsen inderdaad zijn van hoop en bezinning en tegelijkertijd door de onderlinge contacten ook van warmte en vriendschap, van christelijke naastenliefde Lourdes is voor vele mensen een plaats waar men rust kan vinden, waar men een stukje thuis mag komen bij Maria. De verschillende vieringen en processies helpen daarbij.

Zo mag het ook gelden voor het Nederlandse Lourdes. Ook hier kan men die rust vinden in de kerk, bij de grot. Is er plaats voor de intenties neer te schrijven of een kaars op te steken. Vele mensen maken dan ook door het jaar er gebruik van. Het maakt Tienray in deze tijd zeer bijzonder en de moeite waard om er naar toe te gaan.

Tijdens de Mariafeesten zullen er een aantal kleine devotionalia te koop zijn. Graag wil Tienray iedereen uitnodigen om dit feest mee te maken. Een reden om te feesten moet je nooit voorbij laten gaan, zegt men wel eens. Laten wij dus dit feest ook niet zomaar voorbijgaan.

info

Pastoor R. verheggen
Hoofdstraat 19
5864 BC  Meerlo
ruud.verheggen@home.nl
www.kleinlourdes.nl

locatieKlein-Lourdes, Kloosterstraat 1
plaatsTienray (Limburg)
postcode58
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl