Vandaag is donderdag 17 oktober  

categorie categorie processie
processie
wanneerzaterdag 9 t/m zondag 10 juni 2012    Evangelie van 2012-06-09
begintijd19:00 uur
 titelBoxmeerse Vaart - Heilig Bloedbedevaart
beschrijving

De overlevering verhaalt dat een priester twijfelde aan de omzetting van brood en wijn in lichaam en bloed van Christus. Het bloed bruiste over de kelk en een druppel bleef op de corporale (witte doek) achter nadat de priester zijn fout erkende. Dit doek is bewaard gebleven en opgeborgen in de zilveren reliekschrijn en wordt in de Boxmeerse Vaart meegevoerd.

Zaterdag 9 juni 2012
19.00 uur Opening van de Boxmeerse Vaart 2012 met het traditionele beieren in de toren van de Basiliek. Daarna binnenvoeren van de relikwie door pastores, Vaartmeesters en H. Bloedsgilde gevolgd door de plechtige openingsmis.

Zondag 10 juni 2012
08.30 uur H. Mis met vooral Duitse pelgrims.
10.30 uur Plechtige Hoogmis in de St. Petrus Basiliek.
11.45 uur aanvang van de Boxmeerse Vaart.
13.30 uur Diapresentatie over de Vaart in de Bloedkapel van de Basiliek.

info

www.boxmeer.info/vaart
www.rkparochieboxmeer.nl

locatieBasiliek van HH Petrus en Paulus, Steenstraat 41
plaatsBoxmeer (Noord-Brabant)
postcode58
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl