Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Bezinning
bezinning
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdonderdag 7 juni 2012    Evangelie van 2012-06-07
(Sacramentsdag)
begintijd14:00 uur
eindtijd17:00 uur
 titelEucharistische aanbidding
beschrijving

Op de dag dat in de Wereldkerk Sacramentsdag wordt gevierd, donderdag 7 juni, organiseert de afdeling Evangelisatie en Vitalisering van het bisdom een eucharistische aanbidding in de kathedraal van Roermond.

Om 19 uur vindt in de kathedraal een eucharistieviering plaats onder leiding van vicaris-generaal Hub Schnackers. Hulpbisschop Everard de Jong viert om 19 uur de eucharistie in de Sacramentsbasiliek te Meerssen. ’s Morgens loopt hij de Sacramentsprocessie in Orbis Medisch Centrum te Sittard. Bisschop Wiertz doet dat in Lourdes, waar hij met honderden Limburgse pelgrims op bedevaart is.

Tijdens de aanbidding in de Roermondse bisschopskerk, tussen 14 en 17 uur, is iedereen welkom om bij het uitgestelde Allerheiligste te komen bidden voor de revitalisering van de Kerk in Limburg. Bij de H. Mis, ’s avonds in de kathedraal, ontvangen verschillende buitengewoon bedienaren van de eucharistie voor een aantal Limburgse parochies de bisschoppelijke aanstelling daartoe. Zij volgden hiertoe onlangs een diocesane cursus.

In de Nederlandse Kerkprovincie wordt Sacramentsdag op zondag (10 juni) gevierd. In diverse Limburgse parochies trekt op of rond deze dag de Sacramentsprocessie door de straten.

info

www.bisdom-roermond.nl/kerkelijke_info/detail.php?ID=3412

organisatieBisdom Roermond
locatieChristoffelkathedraal, Grote Kerkstraat 29
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl