Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
Bisdom Haarlem-Amsterdam
(B Haarlem)

Bisdom Haarlem-Amsterdam

Website

Postbus 1053
2001 BB Haarlem

Leidsevaart 146
2014 HE  Haarlem

tel (023) 5112 600
fax (023) 5112 629

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 16 juni 2012    Evangelie van 2012-06-16
(Onbevlekt Hart van Maria)
begintijd16:00 uur
 titelCD-presentatie Haarlemmer Orgelboek
beschrijving

Zaterdag 16 juni 2012 zal mgr. dr. J.M. Punt, bisschop van Haarlem-Amsterdam, het eerste exemplaar van de cd ‘Haarlemmer Orgelboek’ in ontvangst nemen. Dit  vindt plaats tijdens een concert in de Sint-Josephkerk, Jansstraat 43 te Haarlem, waarbij onder andere enkele werken van de cd ten gehore zullen worden gebracht door de organisten Gemma Coebergh en Mark Heerink.

In 2010 verscheen het Haarlemmer Orgelboek. Dit boek is bedoeld om een impuls te geven aan het orgelspel in de liturgie. Aan tien Nederlandse componisten, waaronder Bernard Bartelink, Daan Manneke en  Jan Raas is gevraagd om een orgelwerk te schrijven dat past binnen het kader van de katholieke liturgie. Ook werden vijf bestaande composities opgenomen, van Hendrik Andriessen en Albert de Klerk, de bekende  organisten die  tussen 1913 en 1998 het Adema-orgel in de Sint-Josephkerk in Haarlem hebben bespeeld en die beiden van groot belang zijn geweest voor  de Nederlandse orgelcultuur. De meeste stukken kunnen ook buiten de liturgie op concerten gespeeld worden.

Alle werken uit het Haarlemmer Orgelboek zijn nu op cd vastgelegd door de organisten Gemma Coebergh en Mark Heerink. Zij bespeelden  het onlangs gerestaureerde Adema-orgel van de Sint-Josephkerk in Haarlem, een instrument dat exemplarisch is voor de rooms-katholieke orgeltraditie.

Het concert begint om 16.00 uur en is gratis toegankelijk. Na afloop kan de cd worden aangeschaft tegen de gereduceerde prijs van € 10. Daarna zal de verkoopprijs  € 15 bedragen.

De cd is per e-mail te bestellen bij NSGV Haarlem-Amsterdam:  nsgv@bisdomhaarlem-amsterdam.nl

info

www.bisdomhaarlem-amsterdam.nl

organisatieBisdom Haarlem-Amsterdam
locatieSint-Josephkerk, Jansstraat 43
plaatsHaarlem (Noord-Holland)
postcode20
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl