Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzondag 22 april t/m zaterdag 30 juni 2012    Evangelie van 2012-04-22
 titelExpositie - De Koepelkerken van Bleijs
beschrijving

Bij gelegenheid van het 125-jarig jubileum van de St. Nicolaaskerk te Amsterdam wordt een expositie gehouden ‘De Koepelkerken van Bleijs’.

Aanleiding tot deze expositie is ook omdat dit jaar de 100ste sterfdag van bouwmeester Bleijs wordt herdacht. In een wisselexpositie met de Koepelkerk in Hoorn, zijn onder andere originele (bouw)tekeningen en foto’s van beide kerken te zien. Werken van de Amsterdamse kunstenaar Clemens Merkelbach van Enkhuizen vormen een belangrijk deel van de expositie. Enkele tekeningen van hem zijn gemaakt gedurende de laatste restauraties van de kerk.

Deze expositie duurt tot en met 30 juni 2012. In de maanden juli en augustus staat de Nicolaas als vierende gemeenschap centraal. De wisselexpositie wordt dan onder anderen aangevuld met een fotocollage van de vele activiteiten die jaarlijks in de kerk plaatsvinden.

info

Kees de Greeuw
(0229) 23 60 82
www.nicolaas-parochie.nl/jubileum2012.html

locatieSt. Nicolaaskerk, Prins Hendrikkade 73 (tegenover CS)
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl