Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Den Bosch
(B Den Bosch)

Bisdom Den Bosch

Website E-mail

Postbus 1070
5200 BC Den Bosch

Parade 11
5211 KL Den Bosch

tel (073) 6125488
fax (073) 6136850

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 3 juni 2012    Evangelie van 2012-06-03
(Heilige Drieëenheid)
begintijd09:15 uur
eindtijd14:00 uur
 titelYouCat bijeenkomst Bisdom Den Bosch
beschrijving

Op zondag 3 juni a.s. is er een YouCatbijeenkomst voor alle jongeren van het bisdom van ’s Hertogenbosch. Tijdens deze bijeenkomst vieren jongeren samen Eucharistie, krijgen ze een inleiding, hebben deelgroepgesprekken en eten gezamenlijk. De YouCatBijeenkomsten worden maandelijks gehouden en vinden op verschillende plekken in het bisdom plaats. Op zondag 3 juni zijn ze in Sint Oedenrode bij de Heilige Oda Parochie te gast. De jongeren in Sint Oedenrode hebben er in ieder geval zin in en nodigen alle jongeren van het bisdom van harte uit om te komen.

De inleiding tijdens de bijeenkomst zal gaan over menselijke waarden, je eigen verantwoordelijkheid en de rol van je geweten daarbij (YouCat vraag 280, 288 en 297) en wordt gegeven door Pietro Strada. Hij is afkomstig uit Bari, Italië, is getrouwd met Carmella, en samen hebben ze twee dochtertjes: Monica en Hilaria. Ook Paolo, een kleine jongen met een geestelijke beperking, maakt deel uit van het gezin. Het gezin maakt deel uit van de beweging Johannes XXIII.

(meer informatie over deze beweging kun je vinden op www.stucom.nl/pub/0115/0115a.pdf, blz. 13 ).

Monseigneur Hurkmans heeft deze beweging leren kennen in Italië, en heeft hen uitgenodigd om naar ons bisdom te komen. Hierop is de familie Strada de tweede familie die uit Italië naar Brabant is gekomen. Zij wonen nu 1,5 jaar in Boskant, behorend tot de parochie Heilige Oda (waar we te gast zijn voor de YouCatBijeenkomst). Pietro zal de inleiding geven vanuit de spiritualiteit van de beweging.

Programma
09.15 uur - Welkom/ontvangst in de Martinuskerk in Sint Oedenrode
09.30 uur - Eucharistieviering - Na de viering lopen we gezamenlijk naar de Goede Herderkerk
11.15 uur - YouCat-inleiding door Pietro Strada (vragen YouCat nr. 280, 288, 297)
11.45 uur - Deelgroepgesprekken
12.45 uur - Uitwisseling & vragen
13.15 uur - Lunch en gezellige afsluiting

Jongeren die willen komen kunnen zicht tot vrijdag 1 juni aan te melden door een email te sturen naar abakker@bisdomdenbosch.nl , met als onderwerp YouCat. In de email vermeld je je naam en evt. bijzonderheden m.b.t. het eten (vegetarisch, allergie, dieet).

De locatie van de Eucharistieviering:
St. Martinuskerk Kerkplein 47a, Sint Oedenrode

De Locatie van rest van de YouCat-bijeenkomst:
Goede Herderkerk, Mgr. Bekkerplein 1, Sint Oedenrode

info

abakker@bisdomdenbosch.nl
www.bisdomdenbosch.nl

organisatieBisdom Den Bosch
locatieSt. Martinuskerk Kerkplein 47a en Mgr. Bekkerplein 1
plaatsSint Oedenrode
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl