Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneervrijdag 29 juni 2012    Evangelie van 2012-06-29
(Heilige Petrus en Paulus)
begintijd17:45 uur
eindtijd20:50 uur
 titelWorld of the cinema: Des Hommes et Des Dieux
beschrijving

Jij bent nu in de “World of the cinema”! In deze wereld kun je helemaal jezelf zijn, van hart tot hart, van ‘soul to soul’! Hier kun je genieten van grandioze films! Even wegdromen in een ‘andere’ wereld. Eventjes ‘iets anders’, ‘iets extra’s’, dat je niettemin tot in je diepste raakt. Het is mogelijk, juist in deze ‘wereld van de film’.

De eerste film komt eraan... Het is de indrukwekkende film: Des Hommes et Des Dieux (vert. Mannen van God)

Korte beschrijving van de film
De film van regisseur Xavier Beauvois is gebaseerd op een waar gebeurd incident en speelt zich af in 1996 in een klooster, ergens in Algerije. Daar leven acht Franse monniken in volstrekte harmonie met de islamitische dorpsgenoten. Alles gaat jaren goed tot terreur en geweld de regio steeds meer beginnen over te nemen.

Als fundamentalistische groeperingen een aantal buitenlandse werknemers vermoorden, beginnen de monniken zich af te vragen of het wel veilig is om in hun klooster te blijven. Ondanks hun twijfels besluiten ze om niet te zwichten voor de terreur. Ze vertrekken niet, daarbij troost vindend in hun sterke geloof.

Programma
17.45 uur Inloop
18.00 uur Broodmaaltijd
18.30 uur Korte inleiding op de film
18.40 uur Eerste deel van de film
20.00 uur Pauze
20.10 uur Tweede deel van de film
20.50 uur Afsluiting

Aanmelding is noodzakelijk i.v.m. de organisatie van de maaltijd. Een vrijwillige bijdrage in de onkosten wordt bijzonder op prijs gesteld. We heten u van harte welkom! Veel kijkplezier! Ervaar It live!

info

Parochie H. Antonius Abt Schaijk-Reek
(0486) 46 12 20
secretariaat-antonius-abt@hotmail.com
www.soul-world.nl

locatiePastorie van Schaijk, Pastoor van Winkelstraat 1
plaatsSchaijk (Noord-Brabant)
postcode53
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl