Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerdonderdag 6 september 2012    Evangelie van 2012-09-06
begintijd20:00 uur
 titelImpulsavond - Evangelisatie van de cultuur
beschrijving

De ‘Impulsavonden’ zijn avonden die een bepaald aspect van het parochiële en pastorale leven zullen belichten. Hiervoor zullen bekende en bevlogen sprekers worden uitgenodigd.

Zr. Anima Christi
De spreker is Zr. Anima Christi. `Ik wil laten zien dat de Kerk vol leven zit’. Zr. drs. Maria de Anima Christi (1970) is geboren als Arian van Eijk. Zij studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Nijmegen en ging op 21-jarige leeftijd met een Erasmusbeurs naar Rome. Zij studeerde op 23 december 1994 af. Intussen had zij kennis gemaakt met leden van de Religieuze Familie van het Mensgeworden woord. Op 4 januari 1995 trad zij in. Zij verbleef de eerste jaren van haar religieuze vorming in Argentinië, totdat zij in juli 1998 tot Generale Overste van haar nog jonge instituut werd gekozen wat zij tot heden toe is.

Deze congregatie werd in 1984 in Argentinië opgericht en telt inmiddels 800 zusters, van wie de meesten tussen de 20 en 30 jaar oud zijn. De congregatie heeft ook drie kloosters in Nederland (oa. Heiloo). De afgelopen drie jaar traden ca. 100 nieuwelingen bij de congregatie in, onder wie vier jonge vrouwen uit Nederland.

Bent u toe aan een nieuwe impuls? Wilt u geïnspireerd worden? Dan zijn de ‘Impulsavonden’ juist iets voor u! Van harte welkom!

info

secretariaat-antonius-abt@hotmail.com
o.v.v. Impulsavond 6 september 2012

locatieDe Gasterij, Runstraat 67
plaatsSchaijk (Noord-Brabant)
postcode53
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl