Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerdinsdag 5 juni 2012    Evangelie van 2012-06-05
begintijd20:00 uur
 titelImpulsavond ‘Islam, bedreiging of uitdaging?’
beschrijving

De ‘Impulsavonden’ zijn avonden die een bepaald aspect van het parochiële en pastorale leven zullen belichten. Hiervoor zullen bekende en bevlogen sprekers worden uitgenodigd.

De volgende sprekers zijn te gast: Joris van Voorst tot Voorst en Peter van Hoof. In zijn huidige functie als directeur van Stichting Kerk in Nood in Den Bosch zet Van Voorst tot Voorst zich in voor de vervolgde christenen over de hele wereld. Van Hoof werkt bij de Stichting als pr. en communicatiemedewerker.

We krijgen de laatste jaren ook in Nederland steeds meer met moslims te maken. Op dit moment is 6% van de Nederlanders moslim, in Rotterdam wonen 13% moslims en in sommige wijken is het percentage veel hoger. Toch weten christenen en moslims vaak erg weinig van elkaar, van elkaars godsdienst en elkaars gewoontes.

Daarbij komt dat sinds de aanslagen in 2001 de angst voor (extremistische) moslims groeiende is en politiek versterkt wordt. In de lezing “Islam, uitdaging of bedreiging?!” laten de inleiders in het kort zien wat de islam is, wat de Koran zegt over o.a. christenen en vrouwen. Ze vertellen iets over de geschiedenis van de islam en laten overeenkomsten en verschillen tussen islam en het christendom zien.

Verder gaan ze in op de dialoog met de islam. Uiteindelijk komt de vraag aan de orde of voor ons de islam een bedreiging of een uitdaging is. Bent u toe aan een nieuwe impuls? Wilt u geïnspireerd worden? Dan zijn de ‘Impulsavonden’ juist iets voor u! Van harte welkom! ps. U wordt van harte uitgenodigd om ook een introducé / introducees mee te nemen.

info

secretariaat-antonius-abt@hotmail.com
o.v.v. Impulsavond Dinsdag 5 juni 2012

locatieDe Gasterij, Runstraat 67
plaatsSchaijk (Noord-Brabant)
postcode53
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl