Vandaag is vrijdag 9 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Grootseminarie Rolduc
(Rolduc)

Grootseminarie Rolduc

Website E-mail

Heyendallaan 82
6464 EP Kerkrade

(045) 54 66 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdinsdag 12 juni 2012    Evangelie van 2012-06-12
begintijd20:00 uur
eindtijd22:00 uur
 titelStuderen aan het Theologisch Instituut Rolduc
beschrijving

Sinds 2008 is de diakenopleiding van ons bisdom tevens toegankelijk voor mannen en vrouwen die niet diaken willen worden maar zich wel willen verdiepen in de theologie en de filosofie.

De opleiding wordt ‘Theologisch Instituut Rolduc’ (TIR) genoemd. Natuurlijk blijft de opleiding mannen voorbereiden op de wijding tot permanent diaken. Daarnaast is er voor mannen en vrouwen gelegenheid hier een opleiding op HBO-niveau te ontvangen, die hen voorbereidt op een taak in de kerk als pastoraal werker(-ster), geestelijke verzorger(-ster) en andere medewerkers in het apostolaat.

Ook voor katholieken die geen speciale taak in de kerk ambiëren, bestaat de mogelijkheid aan het TIR hun geloof op een wetenschappelijke wijze te verdiepen door in te schrijven op cursussen in theologische of filosofische disciplines naar eigen keuze. Ter informatie over deze opleiding en de mogelijkheden die zij biedt, worden drie bijeenkomsten gehouden. Hier is ook gelegenheid (oud-)studenten te ontmoeten en hun ervaringen te leren kennen.

De informatieavonden worden op drie plaatsen in ons bisdom gehouden:

  • voor de dekenaten: Horst-Helden, Venlo, Venray op maandag 11 juni van 20.00 tot 22.00 uur in de parochiezaal van de Lambertuskerk in Horst, Lambertusplein 16 (parkeren), ingang aan de andere kant van de kerk.
  • voor de dekenaten: Roermond, Susteren, Thorn, Weert op dinsdag 12 juni van 20.00 tot 22.00 uur in zaal in de H. Hartkerk te Roermond (ingang tegenover Nassaustraat 90).
  • voor de dekenaten: Gulpen, Heerlen, Kerkrade, Maastricht, Schinnen, Sittard op maandag 18 juni van 20.00 tot 22.00 uur parochiezaaltje Het Juphuis, Schandelerstraat 81, Heerlen.

Aanmelden is gewenst

info

Dr. P. Hamans
Kerkplein 11
6077 AA Sint-Odiliënberg
(0475) 52 78 25
hamanspwfm@home.nl
www.rolduc.nl/index.php

organisatieGrootseminarie Rolduc
locatieH. Hartkerk, ingang tegenover Nassaustraat 90
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl