Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie processie
processie
wanneerdonderdag 17 mei 2012    Evangelie van 2012-05-17
(Hemelvaartsdag)
begintijd07:00 uur
 titelProcessie vanwege de eenheid tussen parochies
beschrijving

Op Hemelvaartsdag 2012 (17 mei 2012) organiseren de rooms-katholieke parochies een gezamenlijke tocht naar een historische plaats in de stad. Het bekende ‘dauwtrappen’ krijgt hiermee haar religieuze betekenis terug.

De parochies houden een processie in de zeer vroege ochtend van Hemelvaartsdag. Deze processie is bijzonder omdat ze op vier plaatsen begint en bij elkaar komt bij de ruïne van Oud Eijk en Duinen (begraafplaats). Daar wordt om 7.15 uur een mis gevierd waarin deken Ad van der Helm voorgaat. Een oude traditie wordt nieuw leven ingeblazen om de eenheid van de rooms-katholieke parochies te vieren.

Op de begraafplaats Oud Eijk en Duinen staat een middeleeuwse ruïne van een kerk die door de graven van Holland is gebouwd. Deze kerk was vóór de Reformatie een belangrijke ontmoetingsplaats voor katholieken. Een reliek van het Kruis van Jezus Christus werd daar vereerd. Na de Reformatie is het lang stil gebleven tot in 1988 de Jacobusparochie (Parkstraatkerk) het initiatief nam om deze verering weer nieuw leven in te blazen.

Nu wordt vertrokken van vier plekken in de stad. Men kan zelf kiezen bij welke plek men aansluit. (vertrekplaatsen: Jacobuskerk in Parkstraat om 05.30 u, Antonius Abt aan Scheveningseweg om 05.30 u, Maria van Eijk en Duinenkerk aan Loosduinse Hoofdstraat om 6.15 u, Emmauskerk aan de Leyweg om 6.00 u). Men kan ook onderweg aanhaken. Rond 07.00 uur komen de processiegangers op de begraafplaats. Daar wordt een tocht gemaakt rond de ruïne met gezang en gebed. Daarna begint om 07.15 uur de Eucharistie in de aula van de begraafplaats.

Iedereen is van harte welkom.

info

www.bisdomrotterdam.nl

locatie
plaatsDen Haag (Zuid-Holland)
postcode25
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl