Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Rotterdam
(B Rotterdam)

Bisdom Rotterdam

Website E-mail

Bisdombureau
Koningin Emmaplein 3
3016 AA Rotterdam

tel (010) 281 51 71

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 26 mei 2012    Evangelie van 2012-05-26
 titelDe Vuurdoop - dag voor vormelingen
beschrijving

Op 26 mei 2012, de zaterdag voor Pinksteren, wordt in de kathedrale kerk van het bisdom Rotterdam De Vuurdoop georganiseerd.

De Vuurdoop
De Vuurdoop is een dag voor vormelingen van 12-14 jaar uit de verschillende parochies van het bisdom Rotterdam. De Vuurdoop is voor hen die net gevormd zijn (vanaf september 2011) of in 2012 gevormd worden. De Vuurdoop wordt georganiseerd om elkaar, de bisschop van Rotterdam en de grotere kerk, te ontmoeten en er een onvergetelijke dag van te maken.

De Vuurdoop en Pinksteren
Met Pinksteren wordt het feest gevierd dat God zijn Geest aan de mensen heeft geschonken. De apostelen waren de eersten die de Geest van Jezus ontvingen. Iets als vurige tongen verdeelde zich over hen en hun enthousiasme kende geen grenzen. Nog steeds is er van dit enthousiasme veel te merken: mensen die vol zijn van geloof en inzet voor hun medemensen.

De Dag
De Vuurdoop geeft ruim aandacht voor ontmoeting met elkaar en met de bisschop van Rotterdam, monseigneur Van den Hende. De dag wordt spectaculair geopend. Daarna is er een doorlopend programma met telkens wisselende workshops: ‘De Bijbel leeft!’door Theater in Feite, de ontmoeting en een rondgang door de gewelven of beklimming van de toren. Elke 45 minuten wordt er gewisseld, zodat iedereen alle onderdelen één keer kan doen.

In de kathedraal zijn consumptiebonnen à € 0,50 te koop.

Het programma
Vanwege de grote belangstelling zullen er twee Vuurdopen zijn: één in de ochtend en één in de middag. U ontvangt tijdig bericht of u in de ochtend of in de middag bent ingedeeld.

Organisatie
De organisatie van De Vuurdoop is in handen van de Pastorale Dienstverlening van het Bisdom Rotterdam, met medewerking van een flink aantal vrijwilligers.

Voor een goed verloop van de dag is het nodig dat per vijf deelnemers één begeleider meekomt.

In april 2012 zullen er verschillende instructieavonden zijn voor de begeleiders. Daar ontvangen de begeleiders verdere informatie over het programma en wordt verteld wat er van ieder wordt verwacht. Tevens wordt de Vuurdoopkrant uitgereikt voor de deelnemers met info, puzzels, foto’s, moppen en dergelijke. Wij gaan ervan uit dat de begeleiders naar de instructieavond toekomen!

Plaats
De Vuurdoop vindt plaats in de kathedrale kerk van Rotterdam, de H.H. Laurentius en Elisabeth, Mathenesserlaan 307 te Rotterdam.

info

Bisdom Rotterdam
Afd. Pastorale Dienstverlening
Koningin Emmaplein 3
3016 AA Rotterdam
(010) 281 51 84
devuurdoop@bisdomrotterdam.nl
www.bisdomrotterdam.nl

organisatieBisdom Rotterdam
locatieH.H. Laurentius en Elisabethkathedraal, Mathenesserlaan 307
plaatsRotterdam (Zuid-Holland)
postcode30
bisdomRotterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl