Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerzondag 3 juni 2012    Evangelie van 2012-06-03
(Heilige Drieëenheid)
 titelZondag voor de Vervolgde Kerk
beschrijving

De jaarlijkse Zondag voor de Vervolgde Kerk staat in het teken van ‘vreemdelingen’. Wereldwijd lijden miljoenen christenen omdat ze niet voor hun geloof kunnen uitkomen.

“Vervolgde christenen weten als geen ander hoe het is om vreemdelingen te zijn op aarde. Ze horen er niet bij, worden verdrukt en uitgespuugd door de maatschappij”, zegt dominee Ron van der Spoel, adjunct-directeur Kerk & Theologie van Open Doors. Open Doors, een organisatie die zich wereldwijd inzet voor vervolgde christenen, heeft zich voor het thema laten inspireren door de liedregel ‘Here God, wij zijn vervreemden, door te luisteren naar Uw stem’. In Egypte, Irak en Pakistan, maar ook buiten het Midden-Oosten, zoals in India, Nigeria en Eritrea zijn christenen regelmatig doelwit van geweld of discriminatie. “Sommigen moeten letterlijk vluchten en worden vreemdelingen in een vreemd land. Anderen worden vreemden voor hun eigen familie, omdat ze christen worden”, legt Van der Spoel uit.

Open Doors is al meer dan 25 jaar initiatiefnemer van de Zondag voor de Vervolgde Kerk, om kerken één zondag in het jaar stil te zetten bij geloofsgenoten die worden vervolgd. “In meer dan 1.500 kerken wordt deze zondag specifiek gebeden voor en aandacht besteed aan vervolgde christenen.

info

www.opendoors.nl

locatie
plaatsdiverse
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl