Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzaterdag 15 september 2012    Evangelie van 2012-09-15
(Onze Lieve Vrouw van Smarten)
begintijd09:30 uur
eindtijd16:00 uur
 titelElisabeth vd Drieëenheid studiedag *AFGELAST*
beschrijving

Vanwege te weinig aanmeldingen is deze activiteit afgelast.

Een studiedag over het leven en de nagelaten geschriften van de Zalige Elisabeth van de Drieëenheid (1880-1906), kloosterzuster in de Karmel van Dijon.

Elisabeth Catez wordt op 18 juli 1880 geboren in een militair kamp bij Bourges, hartje Frankrijk. Zij heeft één zus, Guite. Haar vader sterft als Elisabeth zeven jaar is. Onstuimigheid, rechtgeaardheid, artistieke zin, warme humaniteit, een klare intelligentie en een hart dat bekwaam is tot een grote liefde: daarmee is haar temperament getekend.

Zij wordt éénentwintig, en stapt binnen in de Karmel van Dijon. Vijf jaar later, op 9 november 1906, wordt zij neergeveld door de Addisonziekte. Zij heeft echter een lichtende boodschap nagelaten, waarmee zij veel nieuwe vrienden heeft gewonnen. Men kan zonder overdrijving stellen dat er zowat in elk land ter wereld christenen zijn, die zich dagelijks inspireren aan haar diepzinnig gebed ‘O mijn God, Drieëenheid die ik aanbid’, dat tot de mooiste bladzijden van het christelijk psalter behoort.

Op 11 juli 2011, in de kapel van de Aartsbisschop van Dijon, in het bijzijn van de Mgr. Roland Minnerah, Aartsbisschop van Dijon is het proces geopend voor de heiligverklaring van Z. Elisabeth.

Wij zijn blij dat wij van mevrouw Marie-Paul Stevens de toezegging hebben gekregen dat zij als hoofdspreekster deze dag wil leiden. Mevrouw Stevens bestudeert het leven van Elisabeth al sinds 20 jaar en verzorgde al vele lezingen. Andere sprekers worden in de loop van de zomer bekend gemaakt.

Kosten voor deze studiedag € 15,- + een vrijwillige bijdrage voor de sprekers.
Lunchpakket zelf meebrengen, voor soep, koffie en thee wordt gezorgd.
Opgave voor deze dag voor 5 september via het inschrijfformulier.

info

Marianne Martens
(0599) 76 90 87
info@johannesheerd.nl
www.johannesheerd.nl

organisatie
locatieKerklaan 25
plaatsZandberg (Drenthe)
postcode95
bisdomGroningen-Leeuwarden
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl