Vandaag is woensdag 16 oktober  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneervrijdag 14 september 2012    Evangelie van 2012-09-14
(Kruisverheffing)
begintijd19:30 uur
eindtijd22:00 uur
 titelTheresia v. Lisieux *AFGELAST*
beschrijving

Vanwege te weinig aanmeldingen is deze activiteit afgelast.

De Heilige Theresia van het kindje Jezus en de Zalige Elisabeth van de Drieëenheid - beide karmelites. De één in de Karmel van Lisieux, de ander in de Karmel van Dijon. Wat zijn de overeenkomsten tussen deze twee jonge vrouwen die allebei na een lang en pijnlijk ziekbed overleden. Theresia in 1897 op 24-jarige leeftijd, Elisabeth in 1906 op 26-jarige leeftijd.

Een uitspraak van Theresia
“Ik begreep dat, als de kerk een lichaam is dat uit verschillende ledematen is samengesteld, het noodzakelijkste en edelste lid haar niet kan ontbreken; ik begreep dat de kerk een hart bezat en dat dit hart brandde van liefde. Ik begreep dat alleen de liefde de leden van de kerk tot handelen aanzette. Ik begreep dat de liefde alle roepingen insloot, dat de liefde alles was, dat zij alle tijden en alle plaatsen omvatte, in één woord: dat zij eeuwig is. Toen heb ik in de overmaat van mijn uitzinnige vreugde uitgeroepen: O Jezus, mijn Liefde, eindelijk heb ik mijn roeping gevonden: mijn roeping is liefde! Ja, ik heb mijn plaats in de kerk gevonden, en deze plaats, mijn God, hebt Gij mij gegeven: in het hart van de kerk, mijn moeder, zal ik liefde zijn. Zo zal ik alles zijn. Zo wordt mijn droom werkelijkheid”.

Een uitspraak van Elisabeth
“‘Láát je beminnen, meer dan de anderen’. De Heer wil dat je op die manier een loflied van zijn heerlijkheid bent! Hij vindt er zijn vreugde in, in jou iets moois op te bouwen, door zijn liefde, en voor zijn verheerlijking! En Hij alleen wil daaraan werken, zelfs al had je niets anders gedaan om die genade aan te trekken, dan wat het schepsel doet: daden die getekend zijn door zondigheid en ellende. Hij houdt van je op die manier. Hij houdt van je , meer dan van de anderen. Hij zal alles in je doen. Hij zal tot het uiterste gaan. Want als je door Hem bemind wordt, in zo hoge mate, op die manier bemind met een onveranderlijke en scheppende liefde, een liefde die vrij is om iemand te omvormen zoals het Hem behaagt, ‘wat kan je dan vér gaan!’”

Hoofdspreekster: mevrouw Marie-Paul Stevens
Deelname: € 5,- (incl. koffie/thee)
Opgave via e-mail graag voor 10 september.

info

Marianne Martens
(0599) 76 90 87
info@johannesheerd.nl
www.johannesheerd.nl

organisatie
locatieKerklaan 25
plaatsZandberg (Drenthe)
postcode95
bisdomGroningen-Leeuwarden
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl