Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerdonderdag 10 mei 2012    Evangelie van 2012-05-10
begintijd13:30 uur
eindtijd16:30 uur
 titelSymposium Religie achter de voordeur vandaan
beschrijving

Religie in het publieke domein staat onder toenemende politieke en maatschappelijk druk. Hoofddoekjes, weigerambtenaren, ritueel slachten en rituele besnijdenis lijken één voor één het slachtoffer te worden van een van overheidswege gesanctioneerde secularisatie. Je mag best geloven, maar dan wel graag achter de voordeur. Godsdienst is een zaak van privé-leven en innerlijke overtuigingen. Het is dit onderwerp dat centraal staat tijdens het symposium dat op 10 mei in Utrecht door de Katholieke Raad voor Israel (KRI) wordt georganiseerd in Utrecht.

Sprekers
Prof. dr. Marcel Poorthuis schetst de betekenis van rituelen in de joodse en christelijke tradities. Prof.mr. Ernst Hirsch Ballin gaat in de jaarlijkse Kardinaal Willebrandslezing dieper in op de rechtsbescherming van gelovigen en hun rituelen in het publieke domein.

De KRI
Het symposium  wordt gehouden ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van de KRI, die in 1951 werd opgericht om het gesprek  tussen Joden en christenen te bevorderen en te verbeteren. Deze dialoog begon in het verzuilde Nederland, maar wordt vandaag de dag nog steeds gevoerd.

Feitelijke informatie
10 mei 2012 van 13.30-16.30 uur.
Locatie: campus De Uithof, Universiteitsbibliotheek, Boothzaal, Heidelberglaan 3, Utrecht.

info

www.luce-crc.nl

locatieCampus De Uithof, Universiteitsbibliotheek, Boothzaal, Heidelberglaan 3
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl