Vandaag is donderdag 17 oktober  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 6 mei 2012    Evangelie van 2012-05-06
begintijd10:00 uur
 titelVoices muziekdag in Langedijk
beschrijving

Een feestelijke en muzikale dag in Langedijk: 6 mei 2012

Op zondag 6 mei verwelkomen wij vocaal ensemble ‘Voices’ uit Langedijk.
Dit bijzondere koor staat onder leiding van dirigent Piet Philipse.

Viering ‘Teken van eenheid’ om 10.00 uur
Iedere eerste zondag van de maand ontvangen wij koren, muzikanten en/of solisten voor de zondagse Eucharistieviering. In mei 2012 zijn wij verheugd u weer ‘Voices’ te kunnen presenteren (in maart 2011 verzorgden zij een prachtige uitvoering van de ‘Messiah’ van G.F. Händel). Om 10.00 uur vangt de viering aan.
Gezongen wordt de Missa Brevis in F dur van G. Cassiolini. Verder worden hymnen en liederen gezongen als: ‘O splendour of Gods glory bright’, ‘Benedicam te Domine’, ‘Gloria laudate Dominum’ (H. Parry) en ‘Praise my soul the King of Heaven’.

Voor de kinderen (Groep 1-4) is er Kindernevendienst. Na afloop drinken we koffie/thee in Kloosterhof of - bij mooi weer - op ons achterterras. Die ochtend wordt bij deze viering de nieuwe kapelaan van de regio Geestmerambacht gepresenteerd.

Concert om 14.30 uur - gratis toegankelijk
’s Middags geeft ‘Voices’ een bijzonder concert met prachtige kerkstukken uit de Engelse kerkmuziek (van Wesley, Parry, Rutter), zoals: ‘Blessed be the God and Father’, ‘God be in my head’, ’With a voice of singing’, maar ook: ‘Magnificat’ (H. Andriessen) en Pater Noster.

Organist Wybe Kooijmans (van de grote of St. Vituskerk Naarden) begeleidt en bespeelt ons Engelse kerkorgel.

Het concert is gratis toegankelijk. In de pauze is er koffie/thee verkrijgbaar. Na afloop wordt een deurcollecte gehouden (voor de onkosten).

info

www.sintjandedoper.nl/?i=122

locatieSint-Jan de Doper, Dorpsstraat 516
plaatsNoord-Scharwoude (Noord-Holland)
postcode17
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl