Vandaag is vrijdag 9 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
Grootseminarie Rolduc
(Rolduc)

Grootseminarie Rolduc

Website E-mail

Heyendallaan 82
6464 EP Kerkrade

(045) 54 66 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 13 mei 2012    Evangelie van 2012-05-13
(Moederdag / Sint Servatius)
begintijd20:00 uur
 titelMiddeleeuwse musical in kathedraal Roermond
beschrijving

In de reeks ‘Kathedraalconcerten’, georganiseerd door de stichting Scala, voeren musici uit Antwerpen samen met de Vrouwenschola uit Roermond op zondag 13 mei een Middeleeuws spel op in de Sint-Christoffelkathedraal te Roermond. De ‘musical’ gaat over een aan lager wal geraakte bisschop die via het Rozenkransgebed en na boetedoening wordt genezen door de heilige Maria. Het verhaal wordt verteld door een trouvère, begeleid door musici op Middeleeuwse instrumenten. Het concert begint om 20.00 uur. 

Bisschop Theophilus, over wie het verhaal gaat, zou in de zesde eeuw hebben geleefd in Cilicië (Turkije). De Franse dichter Du Coinci maakte in de 13e eeuw hierover een lang gedicht met 2000 octosyllabische versregels. In de kathedraal van Laon werd een gebrandschilderd raam aan hem gewijd. Marleen De Pooter uit Antwerpen, die Oude Muziek en theater studeerde, heeft er een soort middeleeuwse musical van gemaakt. Zij vertelt het verhaal als trouvère, naast een vertelster die het doet in Oud-Frans. Daarbij wordt op instrumenten uit die tijd gespeeld.

Naast de Antwerpse muzikanten, verlenen het gregoriaanse trio Tibidabo en de Schola Femina Gregoriana, een vrouwenschola uit Roermond, onder leiding van Wim Boerekamp vocale medewerking aan het spel.

De entree bedraagt € 15; voor jongeren/studenten en ouderen € 12,50. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via de kassa van TheatherHotel De Oranjerie in Roermond (telefoon 0475-391491) en in het bezoekerscentrum van de kathedraal, alsmede voor aanvang van het concert bij de ingang van de kerk.

info

(0475) 39 14 91
www.kathedraalconcertenroermond.nl

organisatieGrootseminarie Rolduc
locatieSint Christoffelkathedraal, Abdijhof 2
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl